Ανελκά: Δεν είμαι ρατσιστής

19:47 29/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και ο Νικολά Ανελκά βρίσκεται στο επίκεντρο των... ανέμων, μετά τον λεγόμενο «ανάποδο ναζιστικό χαιρετισμό» ή «κενέλ», που έκανε έπειτα από την επίτευξη του πρώτου τέρματος με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Βαλερί Φουρνεϊρόν, αλλά και ο οργανισμός «Kick It Out», που έχει ως στόχο την πάταξη ρατσιστικών φαινομένων από τα γήπεδα.

«Ο οργανισμός είναι σε επαφή με συνεργάτες στην Αγγλία και την Γαλλία,

με αφορμή το συμβάν, και έχει ζητηθεί η στήριξη της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για κάθε έρευνα που θα ακολουθήσει» ανέφεραν με ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του «Kick It Out».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος επιθετικός φρόντισε να δικαιολογήσει τον εαυτό του μετά τη λήξη του ματς, γράφοντας στο Twitter πως το έκανε για να αφιερώσει τον γκολ στον Ντιεντόν Εμπαλά Εμπαλά (καθιέρωσε τον χαιρετισμό στη Γαλλία) και μία ημέρα αργότερα ανέπτυξε περαιτέρω τη θέση του, λέγοντας πως δεν προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση υποκινούμενος από ρατσιστικά ή αντισημιτικά πιστεύω.

«Το μήνυμα της χειρονομίας σημαίνει αντι-καθιέρωση. Δεν ξέρω γιατί η θρησκεία έχει αναμειχθεί με αυτό. Το κενέλ είναι αφιερωμένο στο Ντιεντόν. Σεβόμενος τους πολιτικούς που τοποθετήθηκαν για το θέμα, είναι αυτοί που δημιουργούν σύγχυση και ένα κλίμα αμφισβήτησης, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει. Ζητάω από τον κόσμο να μην παραπλανηθεί από τον Τύπο. Στηρίζω την χειρονομία μου, αλλά δεν είμαι ούτε αντισημιτικός ούτε ρατσιστής» σχολίασε σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα