Ανελέητη εκκαθάριση στην πλατεία Ταξίμ

10:46 16/6/2013 - Πηγή: AEK365

Την πιο βίαιη ίσως νύχτα έζησε η Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο τελεσίγραφο που είχε δώσει για απομάκρυνση των διαδηλωτών, έδωσε εντολή στην αστυνομία να καθαρίσουν πλατεία Ταξίμ και πάρκο Γκεζί... με κάθε κόστος.

Όπερ και... εγένετο!

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πλατεία Ταξίμ όπου παραμένουν κατασκηνωμένοι διαδηλωτές

και χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να τους απομακρύνει. Προσέθεσαν ακόμη και χημικά στις αντλίες νερού που χρησιμοποιούν για να διαλύσουν το πλήθος με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να πάθουν εγκαύματα.

Από τις 22.00 το βράδυ στην πλατεία είχε αρχίσει να συρρέει πλήθος κόσμου. Χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν υψώνοντας οδοφράγματα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ έβαλαν ακόμη και φωτιές.

Η προειδοποίηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συμπεριλήφθηκε στη φράση "αν η πλατεία δεν εκκενωθεί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας ξέρουν τον τρόπο να την εκκενώσουν" όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε το κλίμα μεταξύ των διαδηλωτών οι οποίοι έκλεισαν έναν κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ενδεικτικό της ωμής βίας που έκανε χρήση η αστυνομία είναι και το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες στο οποίο φαίνεται αύρα της αστυνομίας να παρασύρει διαδηλωτή και παρά το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν, η υδροφόρα συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα