Ανατροπή και απόλυτο για Αγγλία

20:58 15/11/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-5ος ΟΜΙΛΟΣ-4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: 4-0
Γήπεδο: AFG Arena

Στο κόλπο μπήκε και η Ελβετία που κέρδισε εύκολα με 4-0 τη Λιθουανία.

Στο 12ο λεπτό ο Μεχμέντι αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 40' ο Σακιρί έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία.

Στο 49' ο Νοβικόβας αστόχησε από καλή θέση ενώ στο 53' ο Αρλάουσκις είπε

όχι σε προσπάθεια του Σακιρί και στο 55' οι Ελβετοί πήραν κεφάλι στο σκορ με το αυτογκόλ του Αρλάουσκις. Μάλιστα στο 68' ο Σχαρ έκανε το 2-0 και στο 80' ο Σακιρί έγραψε το 3-0. Το τελικό 4-0 έκανε στο 90ο λεπτό ο Σακιρί.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σομέρ, Λιχτστάινερ, Μουμπαντζέ (75' Φερνάντες), Σχαρ, Ντζουρού, Ινλέρ, Ντζεμαϊλί, Μπεχράμι, Σακιρί, Σεφέροβιτς (83' Σχενμπάχλερ), Μεχμέντι (64' Ντρμιτς)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αρλάουσκις, Φρεϊντγκέιμας, Κιζάνσκας, Αντριουσκεβίτσιους, Βαϊτκούνας (64' Μπορόφσκι), Βίτσιους (82' Ελιόσιους), Νοβικόβας (87' Καζλάουσκας), Τσέρντις, Τσβεντούκας, Ματουλεβίτσιους

ΑΓΓΛΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 3-1
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Αέρας συνεχίζει η Αγγλία, που κέρδισε με 3-1 τη Σλοβενία κι έκανε το απόλυτο 4Χ4.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σχεδόν τίποτα! Οι Σλοβένοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και έτσι κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων σταματούσε στην πολυπρόσωπη άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η Αγγλία δεν κατάφερε να τελειώσει καμία φάση της προς την εστία. Στέρλινγκ και Ρούνεϊ δημιούργησαν τους πρώτους κινδύνους με την συμπλήρωση 20', αλλά οι προσπάθειές τους έφυγαν αρκετά εκτός τέρματος. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν με τον ίδιο ρυθμό, όταν στο 30' ο Χαντάνοβιτς χρειάστηκε να διώξει σε κόρνερ πάσα συμπαίκτη του, για να αποφύγει το αυτογκόλ. Στο τελευταίο αξιοσημείωτο του πρώτου μέρους, η Σλοβενία ήταν τυχερή που παρέμεινε με 11 ποδοσφαιριστές, αφού ο Λαλάνα δέχθηκε αγκωνιά στον λαιμό, αλλά ο διαιτητής δεν έβγαλε την κόκκινη.

Το δεύτερο ημίχρονο αποζημίωσε τους πάντες. Αρχικά το «Γουέμπλεϊ»... πάγωσε από το γκολ των Σλοβένων, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές απαντήσεις σε αυτό. Από εκτέλεση φαουλ ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και με το κεφάλι την έστειλε πάνω από τον Χαρτ για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα (59') ο Ρούνεϊ συνόδευσε τις 100 συμμετοχές του (εκτός από το περιβραχιόνιο που φορά έτσι κι αλλιώς) με ένα γκολ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε και στην συνέχεια κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Χαντάνοβιτς, που μέσα στην σεζόν δεν είχε δεχθεί έως σήμερα γκολ με τέτοιον τρόπο. Μέχρι να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Γουέλμπεκ ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του (65'), αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα μέσα από την περιοχή, έπειτα από προσπάθεια του Λαλάνα. Το 3-1 ήρθε στο 72'. Λαλάνα, Γκιμπς, Στέρλινγκ και Στάριτζ έκλεψαν την... δόξα από τον Ρούνεϊ, συμβάλλοντας στο πιο όμορφο τέρμα της βραδιάς. Αρχικά ο πρώτος σέντραρε στον μπακ της Άρσεναλ, εκείνος βρήκε τον Γουέλμπεκ που έπαιξε το 1-2 με τον εξτρέμ της Λίβερπουλ και ολοκλήρωσε με ένα ωραίο τελείωμα για το τελικό 3-1.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Κλάιν, Γιαγκέλκα (89' Σμόλινγκ), Κέιχιλ, Γκιμπς, Στέρλινγκ (85' Τσάμπερλεϊν), Λαλάνα (80' Μίλνερ), Χέντερσον, Γουόιλσιρ, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σέζαρ, Ίλιτς, Στρούνα, Κιρμ (78' Λιουμπιάνκιτς), Μπίρσα (63' Λαζάρεβιτς), Καμπλ, Κούρτιτς (75' Κούρτιτς), Μέρτελι, Νοβάκοβιτς

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ-ΕΣΘΟΝΙΑ: 0-0
Γήπεδο: Σαν Μαρίνο Στάντιουμ

Κι όμως είναι γεγονός. Το Σαν Μαρίνο πήρε τον πρώτο του βαθμό στην ιστορία του σε Προκριματικά Euro καθώς έμεινε στο 0-0 με την Εσθονία. Συνολικά 3η ισοπαλία σε όλα τα επίσημα ματς για τους γηπεδούχους.

Στο 29ο λεπτό ο Σιμονσίνι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ζένιοφ, ενώ στο 45+1' ο ίδιος παίκτης αστόχησε από ιδανική θέση.

Ο Ζένιοφ έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία στ 50ο λεπτό, ενώ στο 76' ο Σιμονσίνι απέκρουσε το πλασέ του Τενίστε.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ: Α.Σιμονσίνι, Φ.Βιταϊόλι, Ντ.Σομινσίνι, Μπρόλι, Μπονλινι, Παλάτσι, Κιαρούτσι, Τόσι, Χιρσχ (60' Μπατιστίνι), Σέλβα (82' Ρινάλντι), Μ.Βιταϊόλι (77' Γκολινούτσι).

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσαλού, Μορόζοφ, Μετς, Κρουγκλόφ, Αρτιούνιν (74' Τεέβερ), Ντμιτρίγεφ (46' Λίντπερε), Οζάμαα (62' Ανιέρ), Βασίλιεφ, Αντόνοφ, Τενίστε, Ζένιοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα