Ανατριχιαστικά στοιχεία για τα στημένα

12:56 7/2/2012 - Πηγή: AEK365

Στοιχεία που σοκάρουν προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και αφορούν στο στήσιμο αγώνων, στον ρατσισμό και την βία στο ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση προς τους ποδοσφαιριστές αν έχουν δεχτεί "κρούση" να συμμετάσχουν σε στήσιμο αγώνα, το 11.6% των παικτών που συμμετείχαν στην έρευνα έχει απαντήσει θετικά όπως θετικά έχει απαντήσει και το 30.3% των Ελλήνων ποδοσφαιριστών!

Το 23.6% των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν πως γνωρίζουν για στημένους αγώνες που λαμβάνουν χώρα στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται

με την Ρωσία να είναι πρωταθλήτρια στον συγκεκριμένο τομέα με ποσοστό 43.5%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από την έρευνα προέκυψε ότι από το 41.1% των ποδοσφαιριστών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, πάνω από τους μισούς έχουν δεχτεί ενόχληση να στήσουν παιχνίδι.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης πως το 9,6% των ποδοσφαιριστών καταγγέλλουν πως έχουν γίνει μάρτυρες ρατσιστικών επιθέσεων ή άλλης μορφής διακρίσεων, κυρίως από οπαδούς (κατά 65,3%). Επίσης ένας στους εννέα παίκτες έχει πέσει θύμα βίαιης συμπεριφοράς (11,7%), σε μεγαλύτερο ποσοστό από οπαδούς (55,8%), αλλά σε κάποιες περιπτώσεις από τη διοίκηση του συλλόγου (13,3%) ή και τον προπονητή της ομάδας (8,3%).

Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ο Άντονι Χίγκινς τόνισε: "Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στην Δυτική Ευρώπη. Στην Ανατολική Ευρώπη, οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν γίνονται ευάλωτοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα