Εντυπωσιακή και το 2013

15:10 6/1/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA 18η αγωνιστική

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ- ΕΣΠΑΝΙΟΛ: 4-0
Γήπεδο: Καμπ Νου

Παίζοντας μπαλάρα η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 4-0 την συμπολίτισσα Εσπανιόλ, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος. Επιστροφή του Τίτο Βιλανόβα στους πάγκους μετά από την περιπέτεια με την υγεία του.

Η Μπάρτσα ξεκίνησε ιδανικά το ματς καθώς άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό. Ο Ινιέστα έκανε το γύρισμα από

δεξιά και ο Τσάβι με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Στο 13ο λεπτό ο Ινιέστα δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει το 2-0, αλλά στο 16' ο Φάμπρεγας έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, έβγαλε συρτή μπαλιά στην μικρή περιοχή και ο Πέδρο σαν σε προπόνηση έγραψε το 2-0. στο 24' η Εσπανιόλ απείλησε με ένα σουτ του Σάντσες, το οποίο απομάκρυνε ο Βαλντές, ενώ στο 26' η Μπαρτσελόνα έκανε το 3-0. Τρομερή κάθετη του Τσάβι στον Πέδρο, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση με όμορφο πλασέ. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Εσπανιόλ, δέχτηκε και 4ο γκολ στο 28'. Ο Φάμπρεγας κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι από τον Κασίγια και ο Μέσι από τα 11 μέτρα έγραψε το 4-0. Στο 34' το σουτ του Ινιέστα κόντραρε στον Κολότο, ενώ στο 60' ο Κασίγια είπε όχι σε κεφαλιά του Πικέ.

Στο 65' ξανά ο Κασίγια σταμάτησε τον Πέδρο, ενώ στο 70' ο Βίγια δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει και στο 73' ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Πέδρο. Στο 80' μετά από τραγικό λάθος του Πικέ ο Α.μπίν έφυγε μόνος με τον Βαλντές, ο οποίος όμως απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο επόμενο λεπτό το απ' ευθείας φάουλ του Μέσι σταμάτησε στο δοκάρι της Εσπανιόλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλμπα, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μπούσκετς, Τσάβι (63' Τιάγκο), Φάμπρεγας (6' Βίγια), Μέσι, Ινιέστα, Πέδρο (75' Αλέξις)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Λόπεθ, Μορένο, Καπντεβίλα, Κολότο, Μπαένα (60' Αλφόνσο), Φορλίν, Βερδού (63' Στουάνι), Σάντσες, Σιμάο (77' Αλμπίν), Γκαρσία.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ- ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-1
Γήπεδο: Όνο Εστάντι

Νο Φαλκάο, no party. Η Ατλέτικο κόλλησε στο 1-1 στην έδρα της Μαγιόρκα, χωρίς τον Φαλκάο στη σύνθεσή της και απομακρύνθηκε κι άλλο από την Μπαρτσελόνα.

Στο 7ο λεπτό το σουτ του Κόκε έξυσε το δοκάρι του Αουάτ, ενώ στο 10' ο Χέμεντ αστόχησε από καλή θέση. Το ματς δεν είχε ρυθμό στη συνέχεια και η επόμενη καλή φάση ήταν ένα σουτ του Κόστα στο 40' το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Αουάτ.

Στο 47' η κεφαλιά του Ζερομέλ πέρασε λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Λουίς στο 50' παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Αουάτ. Στο 56ο λεπτό η κεφαλιά του Γκαρσία σταμάτησε στο δοκάρι της Μαγιόρκα, ενώ στο 71' ο Ισραηλινός γκολκίπερ είπε όχι σε σουτ του Κόκε. Τελικά το γκολ για τους «ροχιμπλάνκος» ήρθε στο 72' με κοντινή προβολή του Γκαρσία μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μαγιόρκα. Τελικά οι Νησιώτες πήραν το Χ χάρη στο γκολ του Κέβιν με διαγώνιο σουτ από αριστερά στο 89'. Mάλιστα στις καθυστερήσεις η Ατλέτικο σώθηκε καθώς το φάουλ του Ντος Σάντος αταμάτησε στο δοκάρι του Κουρτουά.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Μπιγάς, Ζερομέλ, Νούνιες, Νσούε (80' Άλβαρο), Πίνα, Μάρκες, Ζιοβάνι ντος Σάντος, Περέιρα (64' Κέβιν), Αριθμέντι (74' Σίμο), Χέμεντ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Ντίας, Χουανφράν, Γκοντίν, Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο, Αντριάν (65' Σεμπόγια), Γκαρσία, Κόκε, Κόστα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: 4-3
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Δύσκολη νίκη σε ένα καταπληκτικό ματς με τη Σοσιεδάδ πέτυχε η Ρεάλ με 4-3 και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Ατλέτικο για να πλησιάσει στη 2η θέση.

Πριν καν την έναρξη του ματς τα φώτα στράφηκαν ξανά στον Μουρίνιο, ο οποίος άφησε πάλι τν Κασίγιας στον πάγκο, αλλά δεν έμελλε να μείνει για πολύ εκεί...

Η Ρεάλ ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς μόλις το 2ο λεπτό, ο Κεντίρα έκανε όμορφη κάθετη για τον Μπενζεμά, ο οποίος καλυπτόταν και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τη Ρεάλ, καθώς στο 5'ο Βέλα έφυγε μόνος με τον Αντάν, ο οποίος τον ανέτρεψε και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Κασίγιας μπήκε στη θέση του Καγιεχόν, αλλά δεν μπόρεσε α πιάσει το πέναλτι του Πριέτο κι έτσι έγινε το 1-1. Μάλιστα στο 11' ο «άγιος Ίκερ» έκανε τραγικό λάθος και πάσαρε πάνω στον Πριέτο, ο οποίος όμως δεν σούταρε καλά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 22' ο Κασίγιας απέκρουσε το σουτ του Βέλα. Η Ρεάλ πίεσε στη συνέχεια και στο 35ο λεπτό πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Καρβάλιο, εκείνος έκανε το σουτ και ο Κεντίρα με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η χαρά τον Μαδριλένων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, καθώς στο 40' ο Βέλα βρήκε με όμορφη μπαλιά τον Πριέτο μέσα στην περιοχή κι εκείνος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κασίγιας. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπράβο είπε όχι σε σουτ του Ρονάλντο και στ 45' ο Μπενζεμά σημάδεψε το δοκάρι της Σοσιεδάδ.

Στο 53' ο Μπράβο απομάκρυνε με δυσκολία το σουτ του Κριστιάνο, ο οποίος είχε ακόμη ένα καλό σουτ στο 63', που πέρασε λίγο άουτ. τελικά στο 68' μετά από λάθος στ κέντρο ο Μπενζεμά έκανε την κάθετη για τον Ρονάλντο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Μπράβο για το 3-2. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Σοσιεδάδ, δέχτηκε και 4ο γκολ στο 70ο λεπτό με τρομερό σουτ του Ρονάλντο, αλλά στο 76' ο Πριέτο μετά από κάθετη του Κάστρο μείωσε σε 4-3 και πέτυχε χατ τρικ. Τρία λεπτά μετά όμως, και η Σοσιεδάδ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εστράδα. Στο 81' η κεφαλιά του Βαράν έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπράβο απέκρουσε το σουτ του Ροάλντο.

ΡΕΑΛ: Αντάν, Βαράν, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Εσιέν, Κεντίρα, Αλόνσο, Οζίλ (84' Μόντριτς), Καγιεχόν, Ρονάλντο, Μπενζεμά (74' Ιγκουαΐν)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Μαρτίνεθ, Γκονζάλεθ, Εστράδα, Λα Μπέγια (83' Χοσέ Άνχελ), Θουρουτούθα (72' Ελουστόνδο), Πάρδο, Βέλα, Πριέτο, Γκρίεσμαν, Ιφράν (58' Κάστρο).

Θέλτα-Βαγιαδολίδ 3-1
Γήπεδο: "Estadio de Balaidos"

Την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές πανηγύρισε η Θέλτα που επικράτησε της Βαγιαδολίδ με 3-1 στο Βίγκο έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιάγκο Άσπας που πέτυχε δυο γκολ φτάνοντας τα επτά στο εφετινό πρωτάθλημα.
Μόλις στο 9ο λεπτό ο Άσπας έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μπουένο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε για την Βαγιαδολίδ. Ωστόσο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και πάλι ο Άσπας έβαλε μπροστά την Θέλτα καθώς ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα με το τελικό 3-1να διαμορφώνεται στο 52ο λεπτό με γκολ του Άλεξ Λόπεζ.
Με την νίκη της αυτή η Θέλτα απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού ενώ η Βαγιαδολίδ έμεινε για τέταρτη σερί αγωνιστική μακριά από την νίκη.

Θέλτα: Χάβι Βάρας, Νοβέγκιλ, Τούνεζ, Καμπράλ, Λάγκο, Λόπεζ Σάντσεζ, Μπερμέχο (84' Τόνι), Γιούνγκ (72' Ίνσα), Κρον Ντέλι, Ουμπίνα, Άσπας (87' Ντε Λούκας)
Βαγιαδολίδ: Σάντος, Σερένο, Βαλιέντε, Ρουκάβινα, Μπαλενζιάνγκα, Ομάρ (81' Λόλο), Ρούμπιο, Σαστρέ (76' Βέγκας), Λάρσον, Μπουένο (56' Πένα), Ροντρίγκεζ.

Η 18η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με τα παιχνίδια

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (18:00)

Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ (20:00)

Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Την Παρασκευή η Μπέτις κέρδισε την Σαραγόσα εκτός έδρας με 2-1 ενώ το Σάββατο έγιναν οι αναμετρήσεις

Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

Γρανάδα-Βαλένθια 1-2

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μάλαγα 1-0

Σεβίλλη-Οσασούνα 1-0

Keywords
Τυχαία Θέματα