Ανακαλύφθηκε πίνακας του Βαν Γκονγκ χαμένος για 40 χρόνια

14:40 12/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ένας πίνακας του Βαν Γκογκ που χρονολογείται από το 1889 ανακαλύφθηκε σε θυρίδα που ανήκε σε Ισπανό κατηγορούμενο για φοροδιαφυγή. Ο πίνακας είχε εξαφανιστεί από το Kunsthistorisches Institut στη Βιέννη πριν από 40 χρόνια.

Σύμφωνα με την El Mundo ο 35 x 32 εκατοστών χωρίς πλαίσιο πίνακας, του οποίου η γνησιότητα έχει επικυρωθεί από δύο εμπειρογνώμονες τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας θεωρούταν αγνοούμενος εδώ και 40 χρόνια.

Ο πίνακας «Cypress, sky

and field» φέρει τρεις σφραγίδες στο πίσω μέρος. Η πρώτη χρονολογείται στις 8 του Απρίλη 1944, στο Rijksmuseum στην Ολλανδία. Η σφραγίδα και το κόκκινο κερί είναι ακριβώς όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ολλανδίας.

Η επόμενη σφραγίδα δείχνει ότι ο πίνακας είχε ληφθεί από το Rijksmuseum στο Μουσείο der Schöne Künste στο Βερολίνο χωρίς όμως να υπάρχει ημερομηνία. Η τελευταία σφραγίδα - με ημερομηνία 10 Απρίλη 1975 - ανήκει στο Kunsthistorisches Institut der Universität Wien, το ινστιτούτο ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της θυρίδας ο πίνακας ανήκει σε άγνωστο εκατομμυριούχο για λογαριασμό του οποίου τον είχε ασφαλισμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα