Αναγεννημένη Βέρντερ

18:42 8/2/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: WESER STADION

Από τη στιγμή που ο Βίκτορ Σκρίπνικ ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία, η Βέρντερ Βρέμης σημειώνει ανοδική πορεία και σήμερα έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετά το 2-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Στο 18ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον 19χρονο στράικερ, τον Ντέιβιντ Σέλκε, όταν ο Μπάρτελς από τα δεξιά με τη μια έβγαλε τη μπαλιά και ο Σέλκε αμέσως έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα

για το 1-0.
Το δεύτερο γκολ της Βέρντερ Βρέμης φέρει την υπογραφή του Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς ο οποίος με ακόμα μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0.
Στα πρώτα 30 λεπτά η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε μόλις δυο σουτ και για πρώτη φορά, από τις 18 Οκτωβρίου, δέχεται δυο γκολ σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Η αντίδραση της ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο με τον Μπραντ στο 40' να πιάνει τη κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι όταν ο Κάστρο σημάδεψε το δοκάρι, στην επαναφορά ο Ουέντελ σούταρε, ο τερματοφύλακας Βολφ απέκρουσε και ο Τσαλχάνογλου πήρε το ριμπάουντ με κεφαλιά κάνοντας το 2-1.
Στην επανάληψη, η Λεβερκούζεν ήταν πιο επιθετική και στο 52ο λεπτό ο Κίσλινγκ σημάδεψε το δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπελαραμπί από πλάγια, αντί να δώσει προς τα μέσα προτίμησε να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα άουτ και σπατάλησε τη τελευταία καλή στιγμή της Μπάγερ.
Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τη Βέρντερ Βρέμης να ανεβαίνει για πρώτη φορά φέτος στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, 8η θέση, ενώ η Λεβερκούζεν είναι έκτη.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βολφ, Γκεμπρέ Σελασιέ, Γκάλβεζ (50' Λουκίμια), Βέστεργκααρντ, Στέρνμπεργκ, Μπαργκφρέντε, Φριτζ, Κρόος, Γιουνούζοβιτς (86' Γκαρσία), Μπάρτελς, Σέλκε (63' Οζτουνάλι)
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Ουέντελ, Μπέντερ, Κάστρο, Μπελαραμπί, Μπραντ (85' Παπαδόπουλος), Τσαλχάνογλου (46' Μιν Σον), Κίσλινγκ (69' Ντρμιτς)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 2-2

ΓΗΠΕΔΟ: SGL ARENA

Μετά από δυο χρόνια, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης καταφέρνει να φύγει με αποτέλεσμα από την έδρα της Άουγκσμπουργκ παίρνοντας ισοπαλία 2-2 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.
Στο πρώτο μέρος, η Άουγκσμπουργκ ήταν μια κλάση ανώτερη, σε όλες τις γραμμές, από την αντίπαλο της και προηγήθηκε μόλις 7ο λεπτό με τον Εσθονό κεντρικό αμυντικό Ράγκναρ Κλαβάν που αξιοποίησε ασίστ του Άλτιντοπ.
Μισή ώρα αργότερα, στο 37ο λεπτό ο Κάλσεν Μπράκερ με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Ραούλ Μπομπαντίγια και εκείνος με αριστερό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.
Η Άιντραχτ ευτύχησε να μειώσει πριν το ημίχρονο, στις καθυστερήσεις, με τον Στέφαν Άιγκνερ. Στην επανάληψη, η ομάδα της Φρανκφούρτης μπήκε δυνατά για την ισοφάριση και τα κατάφερε με τον πρώτο σκόρερ της Bundesliga, τον Αλεξάντερ Μάιερ που στο 70ο λεπτό βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Μάνινγκερ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-2. 14ο εφετινό γκολ για τον στράικερ της Φρανκφούρτης.
Μετά την ισοφάριση της Άιντραχτ, οι δυο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία και έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος με την Άουγκσμπουργκ να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στη 3η θέση ενώ η Άιντραχτ συνεχίζει χωρίς νίκη για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μάνινγκερ, Βερχάγκ (18' Κάλσεν Μπράκερ), Κορ, Κλαβάν, Φέλνερ, Μπάιερ, Χόμπιεργκ, Μπομπαντίγια (83' Τζούρτζιτς), Βέρνερ (75' Καϊούμπι), Άλτιντοπ, Γουον Γι
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο (93' Μάντλουνγκ), Άντερσον (59' Μπάμπα), Οσίπκα, Ρους, Χασέμπε, Άιγκνερ, Ινούι (45' Κίτελ), Μάιερ, Σεφέροβιτς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα