«Αν ήμουν στημένος θα ήμουν βλάκας»

07:55 10/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η απόφαση του βοηθού διαιτητή Σπύρου Τρύφωνα να ακυρώσει κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και 10 μήνες μετά ο βοηθός διαιτητή ισχυρίζεται πως αν ήταν στημένος θα ήταν βλάκας, όπως είπε, να περιμένει μια ξεκάθαρη φάση για να αδικήσει τους "πράσινους". Επιπλέον υποστήριξε πως το λάθος

του ήταν μεν πολύ σοβαρό αλλά ανθρώπινο ενώ αποκάλυψε πως δέχεται απειλές για την ζωή του και πως παραλίγο να χάσει το παιδί του.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Σπύρος Τρύφωνας στην εφημερίδα "GOAL NEWS"
-Κύριε Τρύφωνα τη θυμάστε τη φάση;
"Βεβαίως, πάρα πολύ..."
-Την είδατε ξανά τις επόμενες μέρες; Τί είδατε;
"Τις επόμενες μέρες δεν είχα την δύναμη και το σθένος να την δω. Την φάση την είδα ξανά το καλοκαίρι με τα μάτια μου. Τον Ιούλιο...".
-Και;
"Κοίταξε να δεις. Λόγω των κροτίδων και των αντικειμένων που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο αναγκάστηκα κάποια στιγμή να χάσω από τα μάτια μου την φάση, για δυο δευτερόλεπτα, για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου τέλος πάντων".
-Και έγινε η ζημιά...
"Είναι την στιγμή που έκανε το σουτ ο Ζιλμπέρτο, τον οποίο δεν βλέπω καν ως ποδοσφαιριστή γιατί υπήρχαν πολλά σώματα σε εκείνο το σημείο. Δεν τον βλέπω τον άνθρωπο".
-Άρα, δεν ξέρετε πότε ξεκίνησε η φάση...
"Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε το σουτ. Όταν βλέπω εγώ, λοιπόν, την μπάλα, την μπάλα πρόσεξε... ο Κατσουράνης ήταν σε θέση οφσάιντ, γιατί τον κάλυπτε μόνο ο Ντουντού που ήταν πάνω στην γραμμή του τέρματος".
-Γιατί σηκώσατε το σημαιάκι τότε;
"Σε ένα μεγάλο ντέμρπι είναι δίκοπο μαχαίρι να πάρεις μια απόφαση για την οποία δεν είσαι σίγουρος. Επειδή όμως και άλλες φορές στην καριέρα μου με έχει βοηθήσει η τύχη και το ένστικτο, έκανα αυτό που μου έλεγε το ένστικτο μου. Και το ένστικτο μου ήταν να σηκώσω το σημαιάκι. Άπαξ λοιπόν και το έκανα, σήμαινε ότι ήμουν σίγουρος".
-Τώρα που την είδατε πιο καθαρά παραδέχεστε ότι κάνατε λάθος;
"Μα δεν είναι ότι εγώ δεν το παραδέχομαι. Το παραδέχθηκα όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια και μου είπαν έκανες λάθος. Τί να μην παραδεχθώ λοιπόν; Αφού υπάρχει μία τηλεόραση που σου δείχνει ξεκάθαρα αν έχεις κάνει λάθος ή όχι. Εγώ θέλω όμως όλους εσάς που κάνετε τους κριτές, τους φίλαθλους που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο, να μπείτε στη θέση μου για ένα δευτερόλεπτο, στην ταχύτητα που το είδα εγώ και κάτω από τις συνθήκες που εγώ είδα τη φάση. Εκεί υπάρχουν δύο λύσεις. Οφσάιντ ή όχι. Επέλεξα την πρώτη».

-Θεωρείται ότι σε ένα άλλο παιχνίδι, όχι ντέρμπι, θα γινόταν ο ίδιος ντόρος;
"Ακριβώς. Η φασαρία γίνεται γιατί οι ομάδες λέγονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αν ήταν πιο μικρές, θα έμενα 3-4 αγωνιστικές εκτός ορισμών και θα επέστρεφα. Όπως έχει γίνει χιλιάδες φορές με βοηθούς όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να γίνεται. Εγώ λοιπόν, θα έλεγα το εξής: Αν ο Τρύφωνας ήταν «στημένος» σε αυτό το ματς, γιατί μου έχουν προσδώσει και αυτόν τον χαρακτηρισμό..."

-Τί έχετε να τους απα

Keywords
Τυχαία Θέματα