Αμάν μια Τσέλσι!

18:55 17/1/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Στην 3η θέση επέστρεψε η Σαουθάμπτον, που πήρε απίστευτο διπλό μέσα στη Νιούκαστλ με 2-1. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ελία.

Επιφυλακτικά μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τη Νιούκαστλ να είναι αυτή που-μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά-πήρε την κατοχή και έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «St James' Park». Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων, πάντως, η Σαουθάμπτον κατάφερε να πάρει το προβάδισμα,

όταν στην πρώτη της καλή στιγμή στον αγώνα ο Ελία ολοκλήρωσε υποδειγματικά μια αντεπίθεση, νικώντας τον Κρουλ για το 0-1!

Στο 25' ο Φόντε «άγγιξε» με κεφαλιά το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αφού δεν τα κατάφεραν με τον Πορτογάλο στόπερ, το πλήρωσαν με... σκληρό τρόπο πέντε λεπτά μετά. Ο Καμπελά έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Γκάρντος προσπάθησαν να διώξει, αλλά η μπάλα έκανε τα... δικά της και κοντράροντας πάνω στον Γκουφράν, κατέληξε στα δίχτυα του Φόρστερ. Στο 42' ο Αγιόθε είχε μια καλή ευκαιρία να κάνει την ανατροπή, αλλά το 1-1 παρέμεινε τελικά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν (μάταια όμως) τον τρόπο να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα κύλησε το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου. Και εκεί που η Νιούκαστλ έδειχνε να παίρνει τα... πάνω της, ο Ελία «χτύπησε» και πάλι! Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολλανδός εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κρουλ, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους «Αγίους».

Στη συνέχεια ο Κάρβερ έριξε στο ματς τους Αμεόμπι και Ριβιέρ, με στόχο να κάνει πιο επιθετικές τις «καρακάξες». Στο 74' Ο Ντάμετ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ενώ τρία λεπτά μετά η ομάδα του Κούμαν έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά ο Πελέ είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι (έφτασε τα 5 φέτος). Η Νιούκαστλ προσπάθησε για την ισοφάριση στο φινάλε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Ριβιέρ που βρήκε στο χέρι του Φοντέ. Ο διαιτητής όμως δεν έδειξε τίποτα και τελικά το 2-1 για τους φιλοξενούμενους έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ματς.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Ντάμετ (80' Γουίλιαμσον), Αϊνταρά, Σισοκό, Ανίτα (68' Ριβιέρ), Κόλμπακ, Καμπελά, Πέρεζ, Γκουφράν (68' Αμεόμπι)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Γκάρντος, Μπέρτραντ, Ριντ, Σ. Ντέιβις, Γουόρντ - Πρόους (60' Κορκ), Τάντιτς (60' Λονγκ), Ελία (82' Τάργκετ), Πελέ

ΛΕΣΤΕΡ-ΣΤΟΟΥΚ: 0-1
Γήπεδο: King Power

Μεγάλο διπλό πέτυχε η Στόουκ που κέρδισε με 1-0 μέσα στην έδρα της Λέστερ.

Ελάχιστα πράγματα είχε να επιδείξει το πρώτο ημίχρονο της Λέστερ με την Στόουκ. Κακό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, πολλά λάθη και καμία ευκαιρία. Από τα μέσα του 45'λεπτου και μετά το ματς άρχισε... να τσουλάει, κυρίως από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι επιχειρούσαν αρκετά συχνά να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή.

Η υπεροχή τους, μάλιστα, λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε γκολ, όμως το δυνατό σουτ του Σλουπ στο 28' έπεσε και απομάκρυνε ο Μπέγκοβιτς. Από τη μεριά της, η Στόουκ επιχείρησε να ισορροπήσει το ρυθμό και με γρήγορες αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί τις ρωγμές στην αντίπαλη άμυνα. Λίγο πριν το φινάλε του 45λεπτου, οι ποδοσφαιριστές του Χιουζ άγγιξαν το γκολ, αλλά η ανενόχλητη κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Βόλσαϊντ πέρασε πάνω από τα δοκάρια των «αλεπούδων».

Οι ρόλοι στο δεύτερο ημίχρονο αντιστράφηκαν. Η Στόουκ μπήκε πιο πεισμωμένη και αναζήτησε επίμονα τρόπο να φτάσει στο πρώτο γκολ, με τους Αρναούτοβιτς και Ενζοζί να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Η λύση, ωστόσο, βρέθηκε λίγα λεπτά αργότερα (63'), όταν ο Μπόγιαν δέχτηκε την πάσα και αφού έκανε μια... πιρουέτα μπροστά από τους αντιπάλους του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Λέστερ επιχείρησε να τρέξει στην κόντρα, όμως η μαζική οπισθοχώρηση των «potters» δεν τους άφησε περιθώρια για κάτι καλό. Με τη συμπλήρωση 90' τίποτα δεν άλλαξε και η Στόουκ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

ΛΕΣΤΕΡ: Χάμερ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Ντρίνκγουοτερ, Κινγκ, Νόκαερτ, Σλούπ (71' Λόρενς), Νιούζτεντ (71' Ουγιόα), Βάρντι (65' Κράμαριτς)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Γουίλσον, Βόλσαϊντ, Μουνιέσα, Γουίλαν, Ενζονζί, Αρναούτοβιτς (81' Κράουτς), Μόουζες (86' Μπόγιαν), Μπόγιαν, Γουόλτερς

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 2-1
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Δύσκολη νίκη με 2-1 πήρε η Τότεναμ κόντρα στη Σάντερλαντ κι έπιασε πεντάδα.

Την παράσταση από την αρχή έκλεψε η παρουσία, αυτή τη φορά ως αντίπαλος, του Ζερμέιν Ντεφό στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Εντός αγωνιστικού χώρου, όμως, καθαρά από άποψη εικόνας και ευκαιριών, η Τότεναμ «θάμπωσε» με την εμφάνισή της. Άσχετα εάν πήγε στα αποδυτήρια ισόπαλη 1-1.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Μόλις στο 3', ο Γιαν Βερτόνχεν επέστρεψε στα γκολ και έβαλε από νωρίς μπροστά τα «σπιρούνια». Για τη Σάντερλαντ το γρήγορο τέρμα την αποδιοργάνωσε, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να την περιορίσουν στο μισό γήπεδο και να πιέσουν για το 2-0. Ευκαιρίες παρουσιάστηκαν, όχι όμως και γκολ. Αντίθετα, οι «μαυρόγατες»- κόντρα εντελώς στη ροή του αγώνα- κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι χάρη στην αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Σεμπάστιαν Λάρσον στο 31'. Αναγκαστικά, λοιπόν, η Τότεναμ έπρεπε να ανοιχτεί και να αναζητήσει εκ νέου το προβάδισμα. Στην τελευταία, μεγάλη στιγμή της, όμως, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι σε σουτ του Κέιν, ενώ στη συνέχεια η προσπάθεια του Ρόουζ απομακρύνθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο «καταιγισμός» της Τότεναμ κόπασε. Η Σάντερλαντ οργανώθηκε εξαιρετικά πίσω και μείωσε σημαντικά τους κενούς χώρους, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνουν μετά από το πρώτο 20λεπτο... μισή ευκαιρία από σουτ του Έρικσεν.

Ο κόσμος του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» άρχισε να δυσανασχετεί και δικαιολογημένα. Η εικόνα της ομάδας... χειροτέρεψε στο δεύτερο μέρος και, όσο περνούσαν, τα λεπτά η ιδέα της απώλειας βαθμών γινόταν και πιο ρεαλιστική. Ο Ποκετίνο πέρασε στο χορτάρι τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, άνοιξε χώρους, αλλά ως εκεί. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 88' και έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Tαουνσεντ, ο Έρικσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας και με άπιαστο σουτ έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, τα «σπιρούνια» σημείωσαν και τρίτο γκολ ξανά με πρωταγωνιστή τον Βερτόνχεν, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε λανθασμένα λόγω οφσάιντ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σταμπουλί, Ντεμπελέ (75' Τάουνσεντ), Τσαντλί (88' Παουλίνιο), Έρικσεν, Σολδάδο (61' Αντεμπαγιόρ), Κέιν

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Τζόουνς (90+2' Μπάκλεϊ), Βεργίνι, Ο'Σέι, Μπράουν, Ρόντγουελ, Λάρσον, Τζόνσον, Ντεφό (75' Γκρέιαμ), Φλέτσερ (65' Γουίκαμ)

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 2-3
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Τεράστιο διπλό πήρε η Κρίσταλ Πάλας με 3-2 μέσα στην έδρα της Μπέρνλι.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, έως ότου ο Ινγκς κέρδισε κόρνερ για την Μπέρνλι, από το οποίο προήλθε το τέρμα του Μι (12'). Ο Τρίπιερ σέντραρε από αριστερά, αμυνόμενοι και Σπερόνι τα έκαναν μαντάρα, και ο Άγγλος αμυντικός άνοιξε το σκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα κατέληξε και πάλι στην εστία της ομάδας του Άλαν Πάρντιου, με τον Ντάνι Ινγκς να σκοράρει για πρώτη φορά σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του με την Μπέρνλι και τους φιλοξενούμενους να κάνουν δικαιολογημένα παράπονα πως η μπάλα είχε περάσει εκτός γηπέδου λίγο νωρίτερα.

Με τον Πάρντιου να φωνάζει εν εξάλλω, οι παίκτες του μπήκαν και πάλι στο ματς όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκέιλ -από απομάκρυνση του Τρίπιερ- κι εκείνος από μέση απόσταση δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 (28').

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ζαχά, τον οποίο ο Πάρνιου άλλαξε πλευρά, έμοιαζε αρκετά δραστήριος και αν δεν ήταν ι Τρίπιερ να απομακρύνει σωστά αυτή τη φορά, η Πάλας μπορεί να είχε ισοφαρίσει από χαμηλή του σέντρα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Άρφιλντ να απομακρύνει πάνω στην γραμμή προσπάθεια του Σανογκό.

Κι αφού η ισοφάριση δεν ήρθε στο τέλος του α' μέρους, ήρθε στην έναρξη του β'. Ο Πάντσεον... ξεκίνησε το παιχνίδι από την αρχή τρία λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα, σουτάροντας χαμηλά από τα όρια της περιοχής.

Με το τέλος του αγώνα να πλησιάζει ο ΜακΆρθουρ διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για ανατροπή, καθώς σε σουτ του Μάικλ Κιν ήταν πάνω στη γραμμή για να απομακρύνει. Και η ανατροπή ήρθε! Στο 87' ο Γκέιλ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Πάντσεον και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Σάκελ, Κιν, Μι, Μάρνεϊ, Τζόουνς (90+2 Γουάλας), Μπόιντ (90+1' Σορντέλ), Άρφιλντ, Μπαρνς (73' Βόουκς), Ινγκς

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι (83' Μαριάπα), Νταν, Ντιλέινι, Γουόρντ, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Ζαχά (70' Γκουεντιουρά), Γκάιλ, Σανόγκο (79' Μάρεϊ)

ΚΠΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 0-2
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Έστω και δύσκολα, η Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της ΚΠΡ με 2-0 κι έπιασε έστω και προσωρινά την 3η θέση,

Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε η αναμέτρηση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε λίγο μετά το τέταρτο, με τον Γκριν να λέει όχι σε μια προσπάθεια του Φαλκάο μετά από πάσα του Μάτα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και λίγο αργότερα έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά ο Ντε Χέα έβαλε... στοπ στον Όστιν και διατήρησε το μηδέν στην άμυνά του.

Η ΚΠΡ απείλησε ξανά, αλλά και στη φάση του 32' (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) η κατάληξη ήταν η ίδια, με τον Ισπανό γκολκίπερ να βγαίνει και πάλι νικητής στη μονομαχία με τον Άγγλο φορ. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τους φίλους της Γιουνάιτεντ να... γκρινιάζουν γι' αυτό που έβλεπαν, αλλά και για το 3-5-2 που επέλεξε και πάλι ο Φαν Χάαλ και το οποίο δεν λειτουργούσε καθόλου καλά.

Με μία αλλαγή στην ενδεκάδα τους επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Ο Φελαϊνί πήρε τη θέση του Μάτα για την Γιουνάιτεντ και ο Κόκερ του Νταν στο κέντρο της άμυνας των «ρέιντζερς». Τελικά η αλλαγή του Φαν Χάαλ ήταν αυτή που άλλαξε και τις ισορροπίες στο ματς, καθώς ο Βέλγος μέσος μετά από συνεργασία των Ρούνεϊ-Βαλέντσια και γύρισμα του τελευταίου, έκανε το 0-1 με σουτ μέσα από την περιοχή στο 58ο λεπτό (και ενώ στην προηγούμενη φάση ο Φαλκάο είχε μια εξαιρετική ευκαιρία με κεφαλιά).

Οι παίκτες του Ρέντναπ προσπάθησαν μάταια να αντιδράσουν στο ημίωρο που απέμεινε, ο Φαλκάο έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία και τελικά ο Γουίλσον στο 90+4' έκανε το τελικό 2-0, χαρίζοντας στην Γιουνάιτεντ την πρώτη της νίκη μετά από τρία ματς πρωταθλήματος και παρθενική μέσα στο 2015!

ΚΠΡ: Γκριν, Ίσλα, Ονουόχα, Νταν (46' Κόκερ), Χιλ, Μπάρτον, Χένρι, Φερ (70' Τααράμπτ), Βάργκας, Ζαμόρα (80' Κράνιτσαρ), Όστιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Έβανς (57' Γουίλσον), Σμόλινγκ, Ρόχο, Μπλιντ, Βαλέντσια, Κάρικ, Μάτα (46' Φελαϊνί), Ντι Μαρία (90+5' Αντέρ), Ρούνεϊ, Φαλκάο

ΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 0-2
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Τεράστιο διπλό με 2-0 πήρε η Λίβερπουλ μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα και ανέβηκε στη βαθμολογία.


Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, με την Λίβερπουλ να βρίσκει δίχτυα στο 18ολεπτό με τον Μορένο. Παρ' όλα αυτά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 24' ο Φάμπιο Μπορίνι επέστρεψε στο σκοράρισμα με την φανέλα των «κόκκινων», με τον Χέντερσον να βρίσκει χώρο και να τροφοδοτεί τον αμαρκάριστο συμπαίκτη του για το 0-1. Το τελευταίο γκολ του Ιταλού με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2013 (6-0 κόντρα στη Νιούκαστλ).

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα στην συνέχεια, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα, με τον Γκουζάν να μπλοκάρει εύκολα κεφαλιά του Κουτίνιο και σουτ του Στέρλινγκ. Οι παίκτες του Λάμπερτ αντέδρασαν με τον Σάντσες να δοκιμάζει την τύχη του από μακριά και τον Μινιολέ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις 8' από την έναρξή του, ο Μπορίνι έφτασε κοντά στο να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή τη φορά η απάντηση ήρθε από το πόδι του Κρίστιαν Μπεντέκε αλλά ο Μινιολέ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα (αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο βαθμό) για να αποτρέψει το γκολ. Η Βίλα δεν σταμάτησε εκεί και άρχισε να πέρνει μέτρα στο γήπεδο, έχοντας στην διάθεσή της και έναν πολύ δραστήριο Κάρλες Χιλ, στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η μεγαλύτερη πίεση σχεδόν απέφερε αποτέλεσμα για τους «χωριάτες», αλλά ο Μπέικερ σούταρε εκτός και δεν έφτασε στην ισοφάριση.

Κόντρα στην ροή, η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στο 2-0, με τον Γκουζάν αρχικά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ προσπάθεια του Λούκας και στην συνέχεια να μαζεύει την μπάλα από την εστία του, με τον Λάμπερτ να φτάνει στο γκολ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Μπέικερ, Σισοκό, Γουέστγουντ (59' Ζιλ), Σάντσες, Κλέβερλι (59' Βάιμαν), Ντελφ, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Σακό, Μορένο (71' Χοσέ Ενρίκε), Μάρκοβιτς, Λούκας Λέιβα, Χέντερσον, Κουτίνιο, Στέρλινγκ (85' Ίμπε), Μπορίνι (71' Λάμπερτ)

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΤΣΕΛΣΙ: 0-5
Γήπεδο: Λίμπερτι

Σαρωτική η Τσέλσι, διέλυσε με 5-0 τη Σουόνσι μέσα στην Ουαλία και συνεχίζει ακάθεκτη προς τον τίτλο.

Ασταμάτητη απέναντι στη Σουόνσι και με τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο να «εκτελούν» τον αντίπαλο πορτιέρο, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 4-0 που ήρθε πανεύκολα για τους «μπλε», οι οποίοι είχαν και δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν! Αρχικά, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, από τραγικό λάθος του Κάρολ, ο Όσκαρ με δυνατό δεξί σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 20', ο Ντιέγκο Κόστα από ασίστ του Φάμπρεγας έπειτα από ωραία συνεργασία του τελευταίου με τους Γουίλιαν και Όσκαρ, πλάσαρε εύκολα για το 2-0, μεσολάβησε δοκάρι από διαγώνιο σουτ του Γουίλιαν στο 29' και στο 35', ο Ντιέγκο Κόστα από νέο παιδικό λάθος στην άμυνα των «κύκνων», του Φεντερίκο Φερνάντεζ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Το 4-0 έγινε από τον Όσκαρ που πήρε ασίστ από τον Κόστα για να κάνει εξαιρετικό σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Φαμπιάνσκι στο 36', ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Γουίλιαν είχε και δεύτερο δοκάρι, έχοντας πρώτα αργήσει σε τετ-α-τετ και έχοντας χάσει τεράστια ευκαιρία ο Ντιέγκο Κόστα.

Με το παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ να ακολουθεί στα μέσα της νέας εβδομάδας για το Λιγκ Καπ, οι «μπλε» δεν χρειαζόταν να κάνουν πλέον τίποτα άλλο από το να κατεβάσουν ταχύτητα, να υπερασπιστούν το υπερασφαλές προβάδισμά τους και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Όχι ότι θα τους σταματούσε κανείς αν έβρισκαν την ευκαιρία να σκοράρουν ξανά, αλλά ήταν λογικό πλέον να αλλάξει ο ρυθμός της αναμέτρησης στην επανάληψη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώροι οι παίκτες του Γκάρι Μονκ, διατρέχοντας ωστόσο κίνδυνο κάθε φορά που οι «μπλε» έβλεπαν ότι υπήρχαν προϋποθέσεις για καλή ευκαιρία μπροστά απ' την εστία του Φαμπιάνσκι. Στο 70' ο Φαμπιάνσκι είπε «όχι» στον Αζάρ και στο 79' ο Σούρλε από ασίστ του Ιβάνοβιτς έγραψε πανεύκολα το τελικό 5-0.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Τιεντάλι, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Σίγκουρντσον, Ντάιερ (75' Μπάροου), Κάρολ, Κάστρο Ολιβιέιρα (66' Φούλτον), Ράουτλετζ (32' Εμνς), Γκομίς

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Φάμπρεγας (74' Ραμίρες), Μάτιτς, Γουίλιαν (76' Σούρλε), Όσκαρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (75' Ρεμί)

Keywords
Τυχαία Θέματα