Αλώβητος ο Νόλε

20:08 5/7/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά από ένα συγκλονιστικό και πολύ υψηλού επιπέδου ματς, ο 26χρονος Σέρβος λύγισε με 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3 τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και πέρασε στον τελικό του βρετανικού Grand Slam. Και χρειάστηκε σχεδόν πέντε ώρες για να το κάνει, αφού ο 24χρονος Αργεντινός πραγματοποίησε μοναδική εμφάνιση ως τον τελευταίο πόντο και θα μπορούσε κάλλιστα εκείνος να είχε πάρει το εισιτήριο! Ο Νόλε, όμως, μίλησε στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, ανταποκρίθηκε

σε όλες τις δυσκολίες και πάει για τον δεύτερο τίτλο του στο Λονδίνο. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για τρόπαια!

Η απόλυτη ισορροπία

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 5-5. Ο Νόλε δεν έπαιζε το καλύτερό του τένις (έκανε 12 αβίαστα λάθη), όμως με σχετική ευκολία κρατούσε το σερβίς του και αφού πήρε κεφάλι με 6-5 πραγματοποίησε μια πολύ αποφασιστική εμφάνιση στο καθοριστικό δωδέκατο γκέιμ, κάνοντας το 1-0 σε 55 λεπτά.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Στο έκτο γκέιμ, ωστόσο, ο Τζόκοβιτς πέταξε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ και στη συνέχεια δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το δικό του σερβίς. Αποτέλεσμα ήταν ο εξαιρετικός Ντέλπο να προηγηθεί με 4-3 και να ισοφαρίσει στη συνέχεια τα σετ σε 1-1, μετά από 44 λεπτά.

Μαγικό ματς!

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στο τρίτο σετ... Οι δύο αντίπαλοι έκαναν επίδειξη του ταλέντου τους και έβγαλαν απίθανες φάσεις που ξεσήκωσαν το κοινό! Ο Πύργος έσωσε τρία σετ πόιντ του Νόλε στο δωδέκατο γκέιμ και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όμως εκεί ο Σέρβος δεν άφησε τις ευκαιρίες του να πάνε χαμένες και πήρε και πάλι το προβάδισμα. Χρειάστηκε, πάντως, 69 λεπτά!

Οι... απίθανοι ρυθμοί του ματς συνεχίστηκαν και στο τέταρτο σετ, το ίδιο και οι μεγάλες φάσεις! Ο Τζόκοβιτς, όμως, έδειχνε να πατάει πιο γερά στα πόδια του... Έκανε μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (4-3) και φάνηκε να κόβει τα φτερά του Ντέλπο, όμως εκείνος απάντησε στο αμέσως επόμενο γκέιμ για να φτάσει στη συνέχεια στο 5-4! Το σετ πήγε στο τάι μπρέικ, όπου έγιναν... μαγικά. Ο Νο.8 τενίστας στον κόσμο, που αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο τις τελευταίες μέρες, έσωσε δύο ματς πόιντ του Σέρβου και έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Η μαγεία συνεχίστηκε και στο πέμπτο σετ. Παρά την κούρασή τους και τα άλλα μικροπροβλήματά τους, οι δύο τενίστες διατήρησαν το υψηλό επίπεδο και τα έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο. Ο Νόβακ, όμως, είναι το Νο.1 και ξέρει να... δραπετεύει. Πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ στο όγδοο γκέιμ (είχε 3/15 μπρέικ πόιντ), έκανε το 5-3 και μετά σέρβιρε με επιτυχία (και λίγο... θρίλερ) για το νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι που σίγουρα θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, ίσως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Και σίγουρα μας έδειξε ότι ο Ντελ Πότρο έχει όλα τα φόντα να σπάσει το κατεστημένο των Big Four!

O τελικός της Κυριακής (7/7) θα είναι ο ενδέκατος σε major τουρνουά για τον Νόλε, που θα περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Άντι Μάρεϊ και τον Γέρζι Γιάνοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα