Άλωσε το «Λουζνίκι» με Σαμαρά

21:03 2/10/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- 7ος ΟΜΙΛΟΣ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ- ΣΕΛΤΙΚ: 2-3
Γήπεδο: Λουζνίκι
Τεράστιο διπλό πήρε η Σέλτικ με 3-2 μέσα στην έδρα της Σπαρτάκ Μόσχας και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης καθώς έφτασε τους τέσσερις βαθμούς.
Η Σπαρτάκ μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 5' είχε μια καλή φάση με τον Κάλστρομ να μην μπορεί να πλασάρει σωστά από κοντά, καθώς πιεζόταν από τον Λούστιγκ.
Ωστόσο κόντρα στη ροή του ματς η Σέλτικ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό. Ο Βανιάμα έκλεψε στο κέντρο, άνοιξε δεξιά στον Λούστιγκ, ο οποίος έκοψε την μπάλα στην περιοχή και ο Χούπερ

με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Στη συνέχεια η Σέλτικ γύρισε όλη πίσω και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, με τη Σπαρτάκ να πιέζει πολύ αλλά να μη βρίσκει χώρους.
Στο 38ο λεπτό ο Σαμαράς απείλησε με κεφαλιά αλλά ο Πεσιάκοφ μπλόκαρε σταθερά, ενώ δύο λεπτά μετά ο Φόρστερ απέκρουσε σε κόρνερ το απ' ευθείας φάουλ του Παρέχα.
Η Σπαρτάκ πίεσε κι άλλο κι έφτασε στην ισοφάριση στο 40ο λεπτό. Ο Κάλστρομ έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Άρι έκοψε με τη μία στη μικρή περιοχή και ο Εμενίκε προ κενής εστίας πλάσαρε σωστά.
Η Σπαρτάκ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και έκανε το 2-1μ μόλις στο 47'.
Ο Άρι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Φόρστερ απομάκρυνε ασταθώς, ο Ντε Ζέουβ από αριστερά έπιασε κακό σουτ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Εμενίκε που από ελάχιστα εκατοστά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η Σέλτι ανέβασε στροφές και στο 62ο λεπτό η Σπαρτάκ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Ινσουράλδε ανέτρεψε από πίσω τον Χούπερ, που έβγανε μόνος του με τον Πεσιάκοφ.
Ο Πεσιάκοφ είπε όχι στο απ' ευθείας φάουλ του Ιζαγουίρ στο 67', αλλά στο 71' η Σέλτικ έφερε στα ίσια το ματς.
Ο Μουλγκριού γύρισε από αριστερά, ο Σαμαράς άφησε την μπάλα να περάσει κι εκείνη έφτασε στον Χούπερ. Εκείνος έστρωσε στον Φόρεστ και ο τελευταίος έκανε το πλασέ. Ο Πεσιάκοφ απέκρουσε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κομπάροφ και κατέληξε στα δίχτυα της Ρωσικής ομάδας.
Σαο 75' ο Μπράουν αστόχησε από ιδανική θέση, ενώ στο 84' ο Πεσιάκοφ έδιωξε εντυπωσιακά τον κεραυνό του Αμπρόουζ. Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Ρώσος γκολκίπερ μπλόκαρε την κεφαλιά του Φόρεστ, ενώ στο 88' έπεσε και μπλόκαρε το σουτ του Χούπερ.
Η Σέλτικ συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο 90' καθώς ο Γιώργος Σαμαράς με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Χούπερ, έκανε το 3-2 κι έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα του.
ΣΠΑΡΤΑΚ: Πεσιάκοφ, Ινσουράλδε, Παρέχα, Μεκέεφ, Καριόκα, ΜακΓκίντι (76' Ντζιούμπα), Ντε Ζέουβ (66' Μπριζγκάλοφ), Κάλστρομ, Ντ.Κομπάροφ, Άρι (87' Κοζλόφ), Εμενίκε.
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Αμπρόουζ, Ιζαγουίρ, Γουίλσον, Μουλγκριού (80' Λέντλεϊ), Λούστιγκ, Μπράουν, Κόμονς, Βανιάμα (70' Φόρεστ), Σαμαράς, Χούπερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα