«Άλωσε» το Ιβανώφειο η Βασίλισσα

18:53 11/1/2014 - Πηγή: AEK365

Σαρωτική η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ πέρασε σαν άνεμος από το Ιβανώφειο. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκος συνεχίζει απτόητη την πορεία της για την άνοδο στην Α1, αφού πέρασε ένα άνετο απόγευμα και στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή, τον οποίο νίκησε με 73-51 για την 11η αγωνιστική

της Α2.
Εξαιρετικός ο λαός της Βασίλισσας που δεν άφησε μόνη της την Ένωση και για ακόμα ένα εκτός έδρας ματς ήταν το αφεντικό της εξέδρας!

Το ματς

Από το ξεκίνημα η ΑΕΚ φάνηκε αρκετά διαβασμένη και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Ηρακλή. Με εξαιρετική επιθετική λειτουργία, αλλά και ανάλογη άμυνα η Ένωση κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να πάρει διαφορά (7-18) και με το πέρασμα των λεπτών να την ανεβάσει ακόμα περισσότερο, αφήνοντας τους γηπεδούχους μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε μονοψήφιο αριθμό (9-25).
Και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος. Η Βασίλισσα δεν έριξε την απόδοσή της και από την στιγμή που έφτανε με άνεση στο καλάθι η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο (9-32). Μια μικρή χαλάρωση, όμως έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να μειώσει, αλλά χωρίς να απειλήσει τους «κιτρινόμαυρους», που πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 42-20.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Η ΑΕΚ είχε πάρει φόρα και από την στιγμή που διατήρησε την εξαιρετική της εικόνα, σε συνδυασμό με την ώθηση που έπαιρνε από τις εξέδρες και το κλίμα που δημιούργησαν οι οπαδοί της, ξέφυγε στους 34 πόντους (29-63).
Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς η Βασίλισσα ήταν ασταμάτητη και με όλους τους παίκτες να σκοράρουν και να μην δίνουν δικαίωμα στον Ηρακλή να πάρει... ανάσα, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση επί των αντιπάλων.

Τα δεκάλεπτα: 9-25, 20-42, 29-63, 51-73.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πέρκος): Μήτσιαλος, Μπεχλιβάνης 8 (2), Αποστολίδης 2, Παπαδόπουλος 4, Χριστόπουλος 10, Θεοδωράκος 2, Τσουμπρίλο 7 (1), Κοθράς 4, Σιλιόγκας 2, Μαλτέσιος 9, Τσότσος 3.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παναγιωταράς 1, Στούκας 3 (1), Φαλέκας 5 (1), Καράμπουλας 12, Πολυτάρχου 19 (3), Τσιότρας, Νίκολιτς 12 (2), Γκιζόγιαννης 13 (1), Δρόσος, Παπαδιονυσίου, Τσιάκος 5, Δέσπος 3.

Διαιτητές: Ταρανίδης Στ.-Παντελίδης-Ευφραιμίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα