Αλλάζει εικόνα το Κύπελλο

00:05 20/6/2014 - Πηγή: AEK365

Σε... αναδιάρθρωση του Κυπέλλου Ελλάδας από τη νέα σεζόν προσανατολίζονται οι άνθρωποι της ΕΠΟ με στόχο την άνοδο του ενδιαφέροντος στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Κύπελλο Ελλάδας θα έχει

νέα μορφή, καθώς στη δεύτερη φάση αναμένεται να δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι με επικεφαλής τις πρώτες οκτώ ομάδες της Super League, όπως τερμάτισαν στο περσινό πρωτάθλημα.Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση θα συμμετάσχουν οι 28 ομάδες που θα αγωνιστούν στους δύο ομίλους της Football League και θα παίξουν μεταξύ τους, ούτως ώστε να «βγουν» 14 ομάδες. Οι αγώνες είναι μονοί, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθούν επαναληπτικοί στις έδρες των φιλοξενούμενων.

Στη δεύτερη φάση θα «μπουν» οι ομάδες της Super League και θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός, οι οποίοι ισοβάθμησαν στην 8η θέση θα είναι οι επικεφαλής των ομίλων.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι οι Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Skoda Ξάνθη. Στο τρίτο γκρουπ θα μετέχουν οι δύο ομάδες της Football League που ανέβηκαν, ήτοι οι Κέρκυρα και η Νίκη Βόλου και αυτές που υποβιβάστηκαν στην Super League, Απόλλων Σμύρνης και Άρης, αλλά και οι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση στον πρώτο αγώνα, ενώ οι υπόλοιπες θα ολοκληρώσουν το τέταρτο γκρουπ.

Τα παιχνίδια στην δεύτερη φάση, αυτή των ομίλων θα είναι μονά, με τους υποδεέστερους να υποδέχονται τις ομάδες των πιο «δυνατών» γκρουπ δυναμικότητας, ενώ οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από κάθε όμιλο, θα παίξουν στους «16» σε διπλούς αγώνες. Από τους «16» μέχρι και τα ημιτελικά, τα ματς θα είναι διπλά, ενώ ο τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Μαΐου του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα