Αλαφούζος: Σημαντική η πρόκριση

20:57 9/8/2012 - Πηγή: AEK365
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την συμμετοχή των ομογενών:

Είναι πάρα πολύ συγκινητικό ότι έχουμε τόσους οπαδούς έξω από την Ελλάδα. Ομογενείς που έχουν μεταναστεύσει και εξακολουθούν και παρακολουθούν το το γίνεται εδώ στην πατρίδα μας. Αυτό το βλέπουμε και στη Συμμαχία που έχουμε αρκετές εγγραφές και από την Αυστραλία και από την Αμερική, βεβαίως και από τη Γερμανία. Θα κάνουμε ταξίδια και στην Αυστραλία και την Αμερική, γενικά σε

όλες τις πόλεις που υπάρχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο. Μέσα στη χρονιά θα προγραμματίσουμε επισκέψεις αντιπροσωπειών από εμάς. Θα πάω και εγώ σε αυτά τα ταξίδια για να εξηγήσουμε ότι το μοντέλο της ιδιοκτησίας της ομάδας από τους οπαδούς είναι κάτι πολύ διαδεδομένο. Η ΟΥΕΦΑ έχει ειδικό τμήμα που παρακολουθεί αυτή την προσπάθεια και την θεωρεί σαν την πιο δημιουργική και καθαρή λύση για όλες τις ομάδες. Οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη έτσι λειτουργούν και η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ και η Μπενφίκα.

Για την πορεία των εγγραφών στο Σωματείο:

Εγώ περίμενα να είναι πιο γρήγορη και η εγγραφή των μελών αλλά και να είχαμε συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα. Αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια είναι μαραθώνια και όχι 400 μέτρα. 100 μέτρα δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν γιατί έχουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες... Έχουμε μια σταθερή ροή χρημάτων, τα 2.100.000 δεν είναι λίγα λεφτά και εκτός από αυτά η Συμμαχία έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει μια χορηγία 300.000 ευρώ από την Avin και επίσης μας έχει παραχωρηθεί δωρεά η Παιανία που το ετήσιο κόστος πέρσι ήταν άλλο 1εκ ευρώ. Δηλαδή αυτή τη στιγμή αν υπολογίσετε και αυτά τα λεφτά είμαστε πια κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ.

Για την ομάδα της εφετινής σεζόν:

Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο ειδικό ποδοσφαιρικά που να μπορώ να κρίνω. Θα κρίνουμε όλοι από τα αποτελέσματα που θα φέρει. Νομίζω όμως ότι οι προϋποθέσεις και το έμψυχο δυναμικό που έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από το περσινό έμψυχο υλικό. Και μάλιστα μπορεί να είναι μια ακόμη πιο δεμένη από πέρσι ομάδα και πιο γρήγορη.

Για την πρόκριση επί της Μάδεργουέλ:

Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Μάδεργουελ. Αυτή η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό σημαίνει περίπου 6 εκ. ευρώ. Αν λάβετε υπόψη σας ότι τα συνολικά μας έσοδα πέρσι ήταν της τάξης των 15-16 εκ. ευρώ καταλαβαίνετε ότι 6 εκατομμύρια δεν είναι αμελητέο κομμάτι. Υπολογίστε και άλλα 3-4 εκατομμύρια που έχουν ήδη κατά κάποιο τρόπο μπει στην ομάδα. Πέρσι ήταν τραγικές οι επιπτώσεις από τον αποκλεισμό. Ένας από τους λόγους που φτάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ακόμη δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές συσσωρευμένες ζημιές από πέρσι και πρόπερσι. Φέτος ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και θα έχει ελπίζω και ένα πλεόνασμα μέσα στη χρονιά, αλλά θα είναι της τάξης των 3-4 εκ. ευρώ, ενώ το άνοιγμα είναι 30. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς θα χρειαστεί τα επόμενα 2-3 χρόνια αν δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερα καλό γεγονός όπως θα ήταν η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ - όπου από 6 τα έσοδα θ

Keywords
Τυχαία Θέματα