Αγωγή του Μελισσανίδη στον Φίλη

00:07 23/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Νίκος Φίλης είχε προκαλέσει την οικογένεια της ΑΕΚ με όσα είχε δηλώσει για το γήπεδό της στην τηλεοπτική εκπομπή «Ενικός». Είχε λάβει... απάντηση από την Ένωση και τελικά μερικές μέρες αργότερα άλλαξε πλήρως στάση, δηλώνοντας ότι είναι... έτοιμα τα 20 εκατ. ευρώ για την «Αγιά Σοφιά». Ωστόσο, είχε προκύψει και ένα -σοβαρότατο- ζήτημα επί προσωπικού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στην ίδια εκπομπή ο διευθυντής της «Αυγής» είχε αναφερθεί στην επίθεση που είχε δεχθεί πλοίο της Aegean

στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο νέοι άνθρωποι. Τότε, παρά το γεγονός ότι κορυφαία διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ξεκάθαρα τα πραγματικά περιστατικά, ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «λαθρεμπόριο πετρελαίου»! Και όπως αποκάλυψε σήμερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΑΕΚ κατέθεσε αγωγή εναντίον του για το συγκεκριμένο θέμα.

«Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη! Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.

Τότε, είχα επικαλεστεί τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων που έδιναν την εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, μίλησα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με τη γνωστή "τριγωνική συναλλαγή". Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί τον αποκάλεσα "ευνοούμενο του Σαμαρά" και "διαπλεκόμενο".

Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση εναντίον μου αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου βουλευτή κόμματος εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου», έγραψε ο Νίκος Φίλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα