«Αγκάθια» το αυτοδιοίκητο και η Ε.Ε.Α.

09:22 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και το σημείο αντιπαράθεσης των κομμάτων ήταν το άρθρο 19 που αφορά στις αυξημένες αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με αφορμή τις αντιδράσεις της ΕΠΟ και της UEFA καθώς θεωρούν ότι το συγκεκριμένο άρθρο θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Τελικά

με πλειοψηφία λίγο μετά τα μεσάνυχτα το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και σήμερα Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία κατ'άρθρων.

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του τόνισε: "Στο τέλος της περσινής σεζόν και το καλοκαίρι, όλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να κλείσουμε το πρωτάθλημα και να φύγουν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη. Αλλά με δική μου εισήγηση στον τότε Πρωθυπουργό κρατήσαμε το πρωτάθλημα ζωντανό. Πήρα ένα σημαντικό προσωπικό ρίσκο. Και το έκανα προασπίζοντας και σεβόμενος με κάθε τρόπο τους θεσμούς του. Μεταξύ αυτών των θεσμών και το αυτοδιοίκητο. Πρέπει να καταλάβουμε όμως όλοι ότι το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Κανείς και τίποτα δεν είναι πάνω από αυτό. Κανένα αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να γίνεται άσυλο ασυδοσίας και παρανομίας.
Όταν ανοίγουν τα κεφάλια κανείς δεν αναρωτιέται τι λέει για αυτά ο κ. Πλατινί, τι λέει για όλα αυτά ο κ. πρόεδρος της άλφα ή της βήτα ομάδας. Το μόνο που αναρωτιούνται είναι τι κάνει η Πολιτεία. Και η υποχρέωση μας μέσα σε αυτό το Κοινοβούλιο είναι πρώτα απέναντι στον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα αθλητή, στον Έλληνα φίλαθλο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά απέναντι σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό. Για αυτό δεχθήκαμε να συζητήσουμε τα πάντα, αλλά όχι προτάσεις για αλλαγές επί άρθρων που μας ήρθαν με την επίφαση του αυτοδιοίκητου.
Ξέρω πως κάποιοι επλήγησαν με τις αποφάσεις του καλοκαιριού. Υπήρξαν ομάδες που δεν πήραν άδεια να παίξουν, γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση και θυμό σε κάποιες τοπικές κοινωνίες σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος καμάρωναν για αυτές. Ανθρώπους που αναρωτιούνται γιατί πρώτοι αυτοί να πληρώνουν το τίμημα της αλλαγής. Αλλά αν θέλουμε να ξαναδούμε τον ελληνικό αθλητισμό εκεί που του αξίζει, θα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε υγιείς βάσεις. Ή θα πορευθούμε με βάση τις αξίες μας ή δεν θα πορευθούμε καθόλου. Και αν αυτό έχει εφήμερο κόστος, έχει και διαχρονική αξία".

Στην δευτερολογία του, ο υπουργός Πολιτισμού έγινε πιο επιθετικός λέγοντας: "Τι φαγούρα είναι αυτή με το άρθρο 19; Τι πράγμα είναι αυτό; Αυτό το άρθρο αναφέρεται στον έλεγχο που κάνουμε για το αν οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι παράνομοι. Τα αυτονόητα λέει. Να σταματήσουμε να ψάχνουμε τους φοροφυγάδες στο ποδόσφαιρο; Τους παράνομους; Προστατεύουμε το ποδόσφαιρο από τέτοιου είδους αλήτες που μπαίνουν στις ομάδες. Είμαστε με τα καλά μας; Δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε τέτοια πράγματα εδώ μέσα. Η Πολιτεία θα ελέγχει και θα συνεχίσει να ελέγχει ποιος αγοράζει τις ομάδες. Αν η ΕΠΟ βάλει τιμωρίες στο δικό της δίκαιο για παραβάσεις, που όφειλε να έχει και δεν έχει, τότε ευχαρίστως τις ποινές να τις βάζει η ΕΠΟ. Αλλά μέχρι τότε μη μου ζητάτ

Keywords
Τυχαία Θέματα