Αγχωτική πρόκριση για Αστέρα

23:11 24/7/2014 - Πηγή: AEK365

Στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League προκρίθηκε ο Αστέρας Τρίπολης πανηγυρίζοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη 4-2 επί της Ροβανιέμι, αν και οι Φινλανδοί προκάλεσαν ουκ ολίγα προβλήματα στους Αρκάδες.Το «συγκρότημα» του Στάικου Βεργέτη θα αντιμετωπίσει την Μάιντς στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά από τους Φινλανδούς και στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς κατάφερε να βρει δίχτυα. Συγκεκριμένα

στο 12ο λεπτό του αγώνα μετά από λανθασμένη εκτίμηση του τερματοφύλακα της Ροβανιέμι, Σάλγκρεν, ο Κουρμπέλης στόπαρε την μπάλα με το στήθος έξω από την περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ-λόμπα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Φινλανδούς να προσπαθούν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και μακρινά σουτ, που δεν ανησυχούσαν τον Μπαντή.Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μάτσα βρέθηκε απέναντι στον Σάλγκρεν και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ροβανιέμι να τον ανατρέψει, ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Ρώσος διαιτητής, Βίταλι Μέσκοφ, έδωσε πέναλτι στους Αρκάδες και ορθά απέβαλε τον Σάλγκρεν με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα.Ο Ντε Μπλάσις ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Φινλανδών, Φόρσμαν που πέρασε αναγκαστικά στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Σάλγκρεν και έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε δυναμικά και σε τρεις περιπτώσεις στα πρώτα πέντε λεπτά, απείλησε για το 3-0. Δεν κατάφερε να σκοράρει όμως και ακολούθησε ένα κακό δεκάλεπτο για την ελληνική ομάδα, στο οποίο η Ροβανιέμι κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μάκιταλο (κοντινό πλασέ) σε 2-1, ενώ στο 63' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάκιταλο και κεφαλιά στην καρδιά της αρκαδικής άμυνας από τον Λάχντενμακι, έγινε το 2-2.Η ελληνική ομάδα αφυπνίστηκε, πάτησε «γκάζι» και στο 73' μετά από σέντρα του Ρόλε και ωραία κεφαλιά εντός περιοχής ο Ντε Μπλάσις έκανε το 3-2, παίρνοντας ξανά σκορ πρόκρισης.Οι Φινλανδοί ανοίχτηκαν και σε μία ακόμη αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας, ο Μπαντιμπανγκά σέντραρε στον Μπακασέτα και αυτός με κοντινή προβολή έκανε το 4-2 στο 81' σφραγίζοντας την πρόκριση.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάχλγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντενμακι, Μάγιαβα, Μάκιταλο, Όκονεν, Γκέι, Όταρου (45'+5 Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Κόκο (71' Εμενίκε Μπάτσου).

Keywords
Τυχαία Θέματα