Αγχώθηκε η Σερένα

17:06 2/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ανησύχησε για ένα σετ... και κάτι η Σερένα Γουίλιαμς, όμως συνεχίζει την πορεία προς υπεράσπιση του τίτλου της στο Πεκίνο. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο λύγισε με 6-1, 1-6, 6-2 τη Λούσιε Σαφάροβα (Νο.13 του ταμπλό) και πέρασε στα προημιτελικά του China Open. Μετά από ένα επιβλητικό πρώτο σετ, η 33χρονη Αμερικανίδα... εξαφανίστηκε από το κορτ και είδε την αντίπαλό της όχι μόνο να ισοφαρίζει, αλλά και να απειλεί

με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του καθοριστικού σετ.

Μπροστά στον κίνδυνο, ωστόσο, ανέβασε την απόδοσή της και παρότι δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς όταν σέρβιρε στο 5-1, το έκανε στο επόμενο γκέιμ με νέο μπρέικ. Ήταν η όγδοη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την Τσέχα και έκλεισε έτσι πολύ ενδιαφέρον ραντεβού με τη Σαμ Στόσουρ, που έβαλε φρένο στην Αλιζέ Κορνέ επικρατώντας με 6-4, 6-2.

Την πρόκριση πήρε και η Σιμόνα Χάλεπ (Νο.2 του ταμπλό), μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση με την Άντρεα Πέτκοβιτς (Νο.15), την οποία υπέταξε με 7-6(4), 5-7, 7-6(1) σε 2 ώρες και 35 λεπτά. Ένας τραυματισμός στον γοφό, όμως, την ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή της και η Άνα Ιβάνοβιτς (Νο.9) περνάει χωρίς αγώνα στα ημιτελικά. Η 26χρονη Σέρβα ήταν πολύ καλή στο ματς με τη Σαμπίν Λισίτσκι και πήρε τη νίκη με 6-3, 7-5.

Με walkover προκρίθηκε στην οκτάδα η Πέτρα Κβίτοβα (Νο.3), αφού μια ίωση κράτησε εκτός κορτ τη Βίνους Γουίλιαμς. Η νικήτρια του Γουίμπλεντον θα παίξει τώρα με τη Ρομπέρτα Βίντσι, που συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις αποκλείοντας με 6-1, 0-6, 7-5 την Εκατερίνα Μακάροβα (Νο.12). Μεγάλη νίκη, τέλος, σημείωσε και η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα σε βάρος της Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο.7) με 2-6, 6-4, 6-3 και βρίσκει στον δρόμο της τη Μαρία Σαράποβα (Νο.4).

Με τα αποτελέσματα αυτά Τζίνι Μπουσάρντ και Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα κερδίζουν το εισιτήριο για τους τελικούς στη Σιγκαπούρη, ενώ για τις δύο θέσεις που απομένουν θα παλέψουν Βοζνιάκι, Ιβάνοβιτς, Κέρμπερ και Μακάροβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα