Αυτός είναι ο μηχανοδηγός που έστειλε στον θάνατο 80 ανθρώπους

13:06 26/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του 52χρονου Francisco Jose Garzon, μηχανοδηγού του τρένου που βγήκε από τις ράγες στην Γαλικία με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 80 άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί περισσότεροι.
Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας, η Renfe, υποστηρίζει πως ο 52χρονος μηχανοδηγός είχε εμπειρία 30 ετών επομένως θεωρείται βετεράνος των σιδηροδρόμων. Ωστόσο την μοιραία μέρα μπήκε σε μια απότομη στροφή με υπερδιπλάσια ταχύτητα

από αυτή που επιτρέπεται.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε και πήρε τον έλεγχο του τρένου 65 χιλιόμετρα νότια του Santiago και μετά τον εκτροχιασμό εγκλωβίστηκε μέσα στο βαγόνι.
Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των σιδηροδρόμων δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν αν ο οδηγός φέρει ευθύνη. «Το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα μια πιθανότητα, και για να αποφεύγονται τα ανθρώπινα λάθη, τι έχουμε; Έχουμε την τεχνολογία», δήλωσε ο Miguel Ángel Cilleros υπεύθυνος της ένωσης UGT.
Ο 52χρονος νοσηλεύεται υπό αστυνομική επιτήρηση καθώς ο εισαγγελέας έχει δώσει εντολή για να ανακριθεί. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο μέλος της οικογένειας του ούτε έχει γίνει γνωστό αν έχει οριστεί δικηγόρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα