Αυτή είναι η ομάδα της ΤEDA (ΦΩΤΟ - VIDEO)

11:41 3/1/2013 - Πηγή: AEK365

Όπως αναφέρει το προσχέδιο του δελτίου Τύπου του Δημήτρη Βιντιάδη και της εταιρείας που συστάθηκε για να αποκτήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ, η ομάδα της Κίνας ΤEDA, είναι ο σύλλογος με τον οποίο (εφόσον πάνε όλα καλά) θα έχει συνεργασία η Ένωση.

Η TEDA είναι μία ομάδα που αγωνίζεται στο γήπεδο Teda Football Stadium. Μάλιστα, το εν λόγω γήπεδο (όπως αναφέρεται και στο επίσημο site

της Ρεάλ Μαδρίτης κατά την παρουσία που έκαναν οι Μαδριλένοι στο περιθώριο του φιλικού έδωσαν με την TEDA στις 6 Αυγούστου του 2011) έχει χωρητικότητα 37,450. Όμως τονίζεται πως η TEDA στα ματς υψηλών προδιαγραφών αγωνίζεται στο χωρητικότητας 60.000 θεατών Tianjin Olympic Stadium. Η βασική της έδρας πάντως είναι το Teda Football Stadium, που βρίσκεται στο κέντρο της Οικονομικής και Τεχνολογικής περιοχής της πόλης Tianjin.

Προπονητής της TEDA είναι ο Βραζιλιάνος Αλεξάντερ Γκιμαράες, ενώ από την TEDA έχει περάσει και ο γνωστός μας, Ολλανδός τεχνικός Άρι Χάαν. Με τον Χάαν, μάλιστα, αντιμετώπισαν οι Κινέζοι τη Ρεάλ Μαδρίτη χάνοντας με 6-0. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1951 κάτω από την ονομασία North China, το 1957 μετονομάστηκε σε Tianjin και το 1993 πέρασε το επαγγελματικό κατώφλι ως TEDA ή Tianjin Tigers όπως είναι το ψευδώνυμο της...

Πρόεδρος της είναι ο Li Guangyi για τον οποίο γίνεται επίσης αναφορά στην ανακοίνωση Βιντιάδη. Γενικά η TEDA δεν έχει παίκτες εγνωσμένης αξίας από την Ευρώπη ή τη Λατινική Αμερική. Στηρίζεται συνήθως σε Κινέζους παίκτες. Φέτος, στο ρόστερ της ανήκει ο Ρουμάνος Lucian Goian, ο Σκοπιανός Veliče Šumulikoski, ο Σλοβένος Vladimir Jovanči, και ο Βούλγαρος Sjoerd Ars, δανεικός από την Λέφσκι Σόφιας.

Κατά το παρελθόν έχουν περάσει από τη TEDA παίκτες όπως Ντάρκο Μάτιτς (2007-08), ο Ιταλός Νταμιάνο Τομμάζι (2009), ο Τούρκος Αχμέτ Ντουρσούν (2004), ενώ από το 1996 έως το 1998 έπαιξε εκεί ο Βραζιλιάνος Οσβάλντο.

Τα χρώματά της είναι τα λευκά, ενώ το 2007 αδελφοποιήθηκε με την Αυστραλιανή Victory της Μελβούρνης, με την οποία παίζουν κάθε χρόνο ένα φιλικό παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα