Αυτή είναι η νέα Βασίλισσα

13:22 13/10/2012 - Πηγή: AEK365

Το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής. Για την ΑΕΚ αυτό το… παράξενο, πρωτόγνωρο (και δυσάρεστο) ταξίδι είναι αναπόφευκτο, αφού στο πλαίσιο της εξυγίανσης του συλλόγου οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής (έχοντας την έγκριση και από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Γιάννη Φιλίππου) επέλεξαν τον δρόμο του οικιοθελούς υποβιβασμού από την Α2. Ένας δρόμος, μονόδρομος… Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής μέσα από αυτήν την κίνηση έχουν στόχο να «καθαρίσουν» την ΑΕΚ

από τα χρέη και να την ξανακάνουν Βασίλισσα. Αυτή που πριν λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσε και ήταν στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Με τον Αλέξη Αλεξίου να μπαίνει μπροστά, την «Diamonds Shipping» να στέκεται στο πλάι της ΑΕΚ και ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα να τρέχουν καθημερινά εδώ και μήνες, στήθηκε μια πολύ καλή ομάδα και έκανε (επιτέλους) κανονικά προετοιμασία. Προπονητής ανέλαβε ένα «παιδί της ΑΕΚ». Ο Βαγγέλης Ζιάγκος που για πολλά χρόνια ήταν στις Ακαδημίες (και στο τιμ των Φλεβαράκη – Γκέκου στην πρώτη ομάδα), έβγαλε αρκετά παιδιά που παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου πλέον και τώρα πια είναι η ώρα του. Με όρεξη και διάθεση, μα πάνω από όλα πλάνο και πολύ δουλειά έφτιαξε ένα ρόστερ της επιλογής του με παίκτες που σίγουρα ξεχωρίζουν στην κατηγορία.

Το ρόστερ της ΑΕΚ θεωρείται μακράν το καλύτερο της κατηγορίας (με πολλούς παίκτες με εμπειρία από Α2), έχει πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις και δεν είναι φτιαγμένο για μια… χρήση. Βλέπετε, διοίκηση και προπονητής έχουν εκπονήσει πλάνο για να επιστρέψει η ΑΕΚ άμεσα στα σαλόνια της Α1. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος. Να επιστρέψει ως… Βασίλισσα, η ομάδα που έμαθε το μπάσκετ στην Ελλάδα την δεκαετία του ’60.

Το aek365 σας παρουσιάζει σήμερα το ρόστερ και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μπασκετική ΑΕΚ που υπόσχεται φέτος να φέρει μόνο χαρές στους φίλου της.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ
4. Άγγελος Σιαμανδουρας, 32χρ., 2.08μ., σέντερ
5. Γιάννης Στούκας, 21χρ., 2.00μ, φόργουορντ
6. Αλέξης Φαλέκας, 36χρ., 1.88μ., γκαρντ
7. Βαγγέλης Τζόλος, 20χρ., 1.91μ., γκαρντ
8. Μιχάλης Πολυτάρχου, 29χρ., 1.90μ., γκαρντ
9. Βαγγέλης Κουκουράβας, 30χρ., 1.86μ., γκαρντ
11. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, 29χρ., 2.02μ., φόργουορντ
12. Διονύσης Βεσκούκης, 32χρ., 1.96μ., φόργουορντ
13. Γιώργος Κοψαύτης, 30χρ., 1.93μ., γκαρντ
14. Κώστας Τσαπρούνης, 20χρ., 2.10μ., σέντερ
15. Δημήτρης Δέσπος, 37χρ., 2.08μ., σέντερ
16. Νίκος Καπετζόγλου, 22χρ., 1.86μ., γκαρντ
17. Γιάννης Βαβάτσικος, 22χρ., 2.01μ., φόργουορντ
* Αρχηγός της ΑΕΚ θα είναι ο Φαλέκας (δεύτερος ο Δέσπος), το «10» έχει αποσυρθεί προς τιμήν του ΜΥΘΟΥ Γιώργου Αμερικάνου.

Προπονητής: Βαγγέλης Ζιάγκος
Βοηθός προπονητή: Παναγιώτης Χατζηελευθερίου
Γυμναστής: Δημήτρης Μπόμπας
Γενικός Αρχηγός: Γιώργος Χήνας
Γιατρός: Γιάννης Χατζηκομνηνός
Φυσιοθεραπευτ

Keywords
Τυχαία Θέματα