Άφησαν ελεύθερους τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

16:16 25/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο τακτικός ανακριτής αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους δυο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά την τετράωρη απολογία τους στην οποία αναφέρθηκαν λεπτομερώς στην μοιραία καταδίωξη της περασμένης Τετάρτης στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου όπου έγινε το τροχαίο με τα δυο νεαρά αγόρια που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.
Στους δυο αστυνομικούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα prismanews.gr, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ στον καθένα.
Στην είσοδο και στο εσωτερικό του δικαστικού Μεγάρου βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί

προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν εντάσεις.
Παρά την αθώωση των δυο αστυνομικών, η ένορκη διοικητική εξέταση συνεχίζεται έπειτα από εντολή του Αρχηγού του Σώματος.
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες τη νύχτα (μη σκοπούμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος) δίνει το περιθώριο στον εισαγγελέα να παραπέμψει την υπόθεση στην κύρια ανάκριση, έτσι ώστε τη διερεύνηση της να την αναλάβει ένας άνθρωπος του νόμου και όχι ένας απλός προανακριτικός υπάλληλος από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με τον τρόπο αυτό δηλαδή, ο φάκελος φεύγει από την ΕΛΑΣ και πλέον όλες τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες γύρω από τα γεγονότα τα χειρίζεται ο ανακριτής, έστω κι αν πρόκειται για πλημμέλημα, χωρίς εμπλοκή τρίτων...
Βεβαίως η παραπομπή στον ανακριτή θορύβησε μία μερίδα του Σώματος σε επίπεδο νομού Ηρακλείου. Από την άλλη πλευρά υπήρξαν κύκλοι που υποστήριζαν ότι αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να μείνει έξω από το χορό των καταθέσεων και των όλων όσων θα μπορούσαν να συνοδεύσουν αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα