«Αφιερωμένο στον Στέλιο…»

16:44 28/12/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και προερχόταν από τραυματισμό (που τον άφησε εκτός αποστολής από τους αγώνες με Μίλωνα, Παναθηναϊκό Ολυμπιακό) και δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, εν τούτοις ο Γιώργος Τζιουμάκας αποδείχθηκε καθοριστικός στην εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή με 3-2 επί του Άρη.
Ο νεαρός διαγώνιος των κυανόλευκων ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 25 πόντους έχοντας 18/34επιθέσεις, 4 μπλοκ, 3 άσους και αναδείχθηκε MVP

ΟΠΑΠ της 11ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 με τον ίδιο πάντως να αφιερώνει τη διάκριση του αποκλειστικά στον: «... φυσιοθεραπευτή της ομάδας Στέλιο Ναβροζίδη.Για μια ακόμη φορά έκανε εξαιρετική δουλειά κι αν δεν ήταν αυτός δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ και να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα μου σ' αυτό το παιχνίδι».
Όσον αφορά τη δική του απόδοση, παρόλο που έλειπε σχεδόν ένα μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας τόνισε: «Αν και είχα κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα ένιωθα έτοιμος κι από τη στιγμή που ο κόουτς μου ζήτησε να μπω προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Κι η αλήθεια είναι ότι όλη η ομάδα έπαιξε καλά για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».
Ο Ηρακλής στο β' σετ του αγώνα με τον Άρη κατάφερε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές καθώς αν και βρέθηκε να χάνει με 14-5 και 17-10 μπόρεσε να το κατακτήσει.
«Πιστέψαμε στην ανατροπή, ρισκάραμε και μας βγήκε στο παιχνίδι σε συνδυασμό και με την χαλάρωση που υπήρξε από την πλευρά του αντιπάλου», εξηγεί ο 18άχρονος διαγώνιος (στις23/1/13 γίνεται 18 χρονών για την ακρίβεια) και συμπληρώνει για την συνέχεια της ομάδας του στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με αρκετές δυσκολίες, ωστόσο η ομάδα δείχνει ότι έχει βρει πλέον έναν καλό ρυθμό κι ο στόχος μας είναι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου».
Κι αν μια θέση στην 8άδα τα προηγούμενα χρόνια θα συνιστούσε αποτυχία για τον Ηρακλή, φέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει αν και σύμφωνα με τον Τζιουμάκα θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα καθώς στην τωρινή ομάδα αγωνίζονται ως βασικοί τέσσερις αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου (εκτός από τον ίδιο είναι και οι Εφραιμίδης,Χατζηπαραδείσης, Κολτσιάκης). «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός. Ουσιαστικά δικαιώνεται έτσι και η σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου εδώ και αρκετά χρόνια κι είναι πολύ σημαντικό να προωθούνται νέα παιδιά».
Ο Τζιουμάκας αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Άρη ενσωματώθηκε στην Εθνική Παίδων, κάνοντας Χριστούγεννα στο Λουτράκι ενώ από την Πέμπτη βρίσκεται με την αποστολή της Εθνικής στην Ισπανία για φιλικά παιχνίδια εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
«Παρόλο που δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία, πιστεύω ότι τελικά θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει υλικό και με το παραπάνω στην Ελλάδα κι είναι σημαντικό το γεγονός ότι φέτος πολλά νέα παιδιά παίρνουν ευκαιρίες κι αποκτούν εμπειρίες από υψηλό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα