Αφιέρωμα Σεβίλλης στον Μαχλά

18:47 29/12/2012 - Πηγή: AEK365

Εννέα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Νίκος Μαχλάς αγωνιζόταν με την φανέλα της Σεβίλλης ωστόσο στην Ανδαλουσία δεν έχουν ξεχάσει τον πρώην επιθετικό και του ετοίμασαν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα colussoscontrakukletas.

Αναλυτικά το αφιέρωμα στον Νίκο Μαχλά:
"Ήταν μια τυπική μέρα στον Όλυμπο όταν ο Δίας φώναξε τον Ερμή για να παρουσιαστεί μπροστά του. Ο ταχυδρόμος των θεών αναρωτήθηκε γιατί τον αναζητούσε ο Δίας τόσο βιαστικά και δεν έκρυψε την ανησυχία του που τον στοίχειωνε. Ο Δίας έβλεπε ότι οι Έλληνες δεν ήταν πια μαζί του,

δεν τον σέβονταν και δεν του απέδιδαν τις τιμές που έπρεπε στους ναούς που υπήρχαν. Έτσι αποφάσισε να στείλει τον Ερμή για να μάθει για ποιο λόγο συνέβαινε αυτό.
Ο Ερμής έφυγε το επόμενο Σαββατοκύριακο και όταν επέστρεψε είχε στα χέρια του μια παράξενη σφαίρα που καλυπτόταν από ασπρόμαυρα πεντάγωνα και εξάγωνα. Επιστρέφοντας στον Όλυμπο, είπε στον Δία ότι οι Έλληνες έφτιαχναν συνεχώς νέους ναούς με ονόματα όπως «Απόστολος Νικολαΐδης» ή «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ότι η σφαίρα που κρατούσε ήταν ο νέος θεός που λατρεύουν οι Έλληνες και λέγεται ποδόσφαιρο.
Ο Δίας νευριασμένος αποφάσισε να πάει κάτω να δει μαζί με τους θνητούς αυτό που εκείνοι αποκαλούσαν θεό. Ο Δίας πίστευε ότι επρόκειτο για θνητό και ήθελε να δει αν ήταν ένας ήρωας μόνος. Παίρνοντας την μορφή ενός συνηθισμένου ανθρώπου, ο Δίας πήγε στο νησί της Κρήτης και μπήκε στο τοπικό στάδιο όπου ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας μεταξύ του Ατρομήτου και του ΟΦΗ.
Έκπληκτος είδε πως ήταν παρόντες και άλλοι Ολύμπιοι θεοί. Είδε τον Άρη πίσω από μια εστία να φωνάζει μαζί με τους φανατικούς φιλάθλους και τον Ασκληπιό να γιατρεύει τους τραυματίες ποδοσφαιριστές ενώ παρατήρησε και τον Διόνυσο. Ποιος δεν είδε και τον παιχνιδιάρη Έρωτα να ρίχνει τα βέλη του στην καρδιά μιας γειτόνισσας που κοιτούσε το παιχνίδι;
Μετά το παιχνίδι, ο Δίας ερωτεύτηκε μια όμορφη Παλλάδα και έσπειρε τον σπόρο του. Εννέα μήνες αργότερα, στις 16 Ιουνίου, 1973, η γυναίκα του έφερε στον κόσμο τον γιό του, Νίκο Μαχλά. Ο Νίκος Μαχλάς μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει την θεϊκή καταγωγή του. Η ικανότητα του να καταστρέφει οποιαδήποτε άμυνα τον μετέτρεψε στο αστέρι του ΟΦΗ αλλά και της εθνικής ομάδας της Ελλάδας ενώ έκανε ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.
Όταν ήταν απογοητευμένος, η μητέρα του τού αποκάλυψε ότι ήταν γιος του Δία και πως ήταν ένας αληθινός Έλληνας ήρωας. Αφού έφυγε από την αγκαλιά της μητέρας του, ο Νίκος έγινε ένας μεγάλος ήρωας που έφτασε μέχρι τον Άγιαξ. Πριν, είχε πάει στην Ολλανδία για την Φίτεσε που αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Ρόι Μακαΐ που είχε υπογράψει στην Τενερίφη.
Την σεζόν 1997-1998 πέτυχε 34 γκολ σε 32 παιχνίδια και κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. Έτσι, το 1999 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άγιαξ. Αλλά αυτό που δεν ήξερε ο Νίκος ήταν ότι ο Δίας δεν ήταν ο μόνος θεός που υπήρχε στην γη. Στην Σκανδιναβία ήταν ο Όντιν και στην Αίγυπτο ο Άμμων που επίσης είχαν επισκεφτεί γήπεδα ποδοσφαίρου και αφού κοιμήθηκαν μαζί με γυναίκες έκαναν τους γιους τους.
Τους Ιμπραΐμοβιτς και Μίντο που απέτρεψαν από το Νίκο να έχει την πρωτοκαθεδρία. Ο προπονητής του Ρόναλντ Κούμαν, δεν τον χρησιμοποιούσε συχνά και έτσι το 2002 υπέγραψε στην Σεβίλλη ως δανεικός.
Στην Σεβίλλη έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Όμως δυστυχώς στην Σεβίλλη δεν πίστευαν μόνο στους Έλληνες θεούς. Πέτυχε 2 γκολ σε 14 παιχνίδια, αν και ξεκίνησε βασικός μόνο σε δυο παιχνίδια.
Επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2008 κρέμασε τα παπούτσια του φορώντας την φανέλα του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας. Πλέον, είναι αθλητικός διευθυντής στον ΟΦΗ της Κρήτης. Βλέπει και αναλύει ποδοσφαιριστές μέσα από βίντεο έχοντας πάνω του το θεϊκό σημάδι. Επιτέλους, ο Όλυμπος βρήκε τον δικό του παρατηρητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα