Έτσι πρέπει να είναι όλα τα ματς της ΑΕΚ…

13:42 1/12/2013 - Πηγή: AEK365

Αυτή ναι ήταν ΑΕΚ... Η ΑΕΚ που θέλει να βλέπει ο κόσμος της σε αυτή την ειδική χρονιά σε κάθε παιχνίδι. Το τελικό 7-1 σήμερα, απέναντι στον ΠΑΟ Κρουσώνα τα λέει όλα. Οι παίκτες του Δέλλα έπαιξαν και για τον... Θέμη, έκαναν πράξη το σύνθημα του κόσμου («για το Θέμη βάλτε 5 γκολ» - τελικά έβαλαν επτά...) και με εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην επανάληψη έκαναν τους 6.000 φίλους της να φύγουν με χαμόγελο από το βροχερό ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ λοιπόν, ήταν καταιγιστική σήμερα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως. Με πρώτα... βιολιά τους Μπρέσεβιτς (τρία γκολ σε διάστημα 14' λεπτών!) και Ντακόλ (δύο τέρματα) και τους Γροντή, Πλατέλλα να ακολουθούν τόσο σε απόδοση όσο και στα γκολ, η Ένωση ήταν... μαγική στο δεύτερο 45λεπτο. Απλό ποδόσφαιρο, γρήγορο, ο ΠΑΟ Κρουσώνας είχε... παραδώσει, κι ενώ στο πρώτο ημίχρονο πότε με καλή αμυντική τακτική και πότε με τον τερματοφύλακά του Καλομοίρη κράτησε το σκορ μόλις στο 1-0. Όλα όμως άλλαξαν στην επανάληψη...

Ο Τραϊανός Δέλλας τελικά κατέληξε σε μία ενδεκάδα με τον Γεωργέα δεξί μπακ, τους Σταθάκη - Ρόβα στο κέντρο της άμυνας, τον Πεταυράκη αριστερό μπακ, τους Κορδέρο και Ανάκογλου αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ τον Πλατέλλα, αριστερό τον Γροντή, τον Ντακόλ 10άρι και να αλλάζει θέσεις με τον Μπρέσεβιτς που ήταν φουνταριστός. Η ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα είχε δύο καλές στιγμές, με δύο καλά σουτ. Ήταν το «πρώτο μήνυμα» προς τον αντίπαλο, με τον ΠΑΟ Κρουσώνα να το... λαμβάνει. Οι φιλοξενούμενοι ως το 20' κράτησαν την ΑΕΚ με διπλή ζώνη άμυνας μακριά από την εστία του Καλομοίρη, ενώ όποτε τους δινόταν η ευκαιρία πίεζαν ψηλά, δυσκολεύοντας αρκετά το κατέβασμα της μπάλας, σε έναν αγωνιστικό χώρο βρεγμένο και δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ τακτικά είχε σταθεί άψογα στο γήπεδο, καθώς όχι μόνο αμυντικά περιόριζε τους χώρους, αλλά και επιθετικά με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να «χτυπήσει» την εστία της ΑΕΚ.

Μετά το 20' η ΑΕΚ πήρε μπρος, έχοντας ένα τέταρτο «φωτιά». Ο Κορδέρο κατά πρώτο λόγο ανέλαβε να ελέγξει τον ρυθμό και να σπάει τη μπάλα στα άκρα, εκεί που ο Πλατέλλας με τον Γροντή, αλλά και τους Γεωργέα - Πεταυράκη να ανεβαίνουν συχνά - πυκνά επιχειρούσαν να πλαγιοκοπήσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα προσπαθούσε να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα έξω από την περιοχή κι αν ο μέτριος (ξανά) στο πρώτο ημίχρονο Ανάκογλου είχε πιο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι, η ΑΕΚ θα έκανε περιοσσότερες ευκαιρίες. Ήταν ένα διάστημα πραγματικό σφυροκόπημα της Ένωσης με πρωταγωνιστές τους Πλατέλλα, Ντακόλ και Γροντή να πατάνε περιοχή, να κάνουν σουτ και τον Καλομοίρη να στέκεται όρθιος μαζί με την ομάδα του, ενώ ο Μπρέσεβιτς γέμιζε την περιοχή, άνοιγε χώρους, έπαιζε «ξύλο» με τους αμυντικούς και έδινε έτσι πολύτιμες βοήθειες στους συμπαίκτες του. Τελικά, ήρθε στο 33' το γκολ για την ΑΕΚ, όταν μετά από αρχικό σουτ του Μπρέσεβιτς, ο Καλομοίρης με εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε την παραβίαση της εστίας του, όμως πάνω σχεδόν πάνω στη γραμμή το διώξιμο της μπάλας από τον Μακατουνάκη, βρήκε πάνω στον Γροντή, που έξυπνα πίεσε, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σκορ που αδικούσε την ΑΕΚ, η οποία βάση ευκαιριών θα μπορούσε να είχε πετύχει 2 και 3 γκολ ακόμα. Όπως θα μπορούσε να είχε δεχθεί ακόμα στις δύο καλές στιγμές του ΠΑΟ Κρουσώνα.

Καταιγίδα στην επανάληψη...

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική! Ήταν απίστευτη, ήταν αποτελεσματική, ήταν χορταστική. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Μπρέσεβιτς έκανε μετά από εξαιρετική σέντρα του Γροντή το 2-0 και τότε άρχισε το... πάρτι στο γήπεδο. Μέσα σε διάστημα 14 λεπτών από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ. Ο Γροντής ήταν μέσα και στο 3-0 που έκανε με σουτ ο Ντακόλ, για να πάρει κατόπιν το... λόγο πάλι ο Μπρέσεβιτς ο οποίος με δύο προσωπικά του τέρματα στο 55' και στο 60' έκανε το σκορ 5-0, με την ΑΕΚ να παίζει απλό ποδόσφαιρο και να φτάνει άνετα σε αυτό το σκορ. Το καλύτερο γκολ της ημέρας ήρθε από τον Πλατέλλα στο 64'... Το 6-0 ήταν χάρμα οφθαλμών με τον μέσο της ΑΕΚ να τσιμπάει καταπλητικά τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα στην έξοδό του και με σουτ πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος έβαλε και αυτός το όνομά του στη μακρά λίστα των σημερινών σκόρερ. Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε, όπως έπρεπε, ούτε στο 6-0 και ενώ... κάθισε 10 λεπτά, στο 74' ο Πλατέλλας βγήκε τετ α τετ, ανατράπηκε από τον Καλομοίρη, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και την αποβολή στον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, με τον Ντακόλ να ευστοχεί και να γράφει το 7-0.

Με 10 παίκτες ο αντίπαλος και το σκορ σε αυτά τα ύψη ο Δέλλας, άλλαξε τους δύο φορ της ΑΕΚ (Ντακόλ και Μπρέσεβιτς) περνώντας στο ματς τους Παυλή και Τσεβά, με την ομάδα να... ρίχνει ρυθμούς. Και ο ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο κατάφερε να φτάσει στο 7-1, στο 80' με τον Παππά (η εστία της ΑΕΚ παραβιάζεται μόλις για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα). Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Το κοντέρ σταμάτησε στα 7 γκολ για την ΑΕΚ που ευχαρίστησε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο τους περίπου 6.000 φίλους της που παρά τη βροχή ήρθαν στο ΟΑΚΑ και ήταν ξανά δίπλα της...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας (69' Αργυρίου), Πεταυράκης, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ (75' Παυλής), Μπρέσεβιτς (75' Τσεβάς), Ανάκογλου, Πλατέλλας

ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ: Καλομοίρης, Σκουτέλης, Μασέλης, Μακατουνάκης, Κορδονούρης, Ταβλαδωράκης, Καπετανάκης, Παπαρούνας, Κουράκης, Νύκταρης (74' Ζερβός), Παππάς

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

16.07 Μαζί παρακολουθούν τον αγώνα από την εξέδρα οι Λυμπερόπουλος και Τσιρίλο

16.04 Η βροχή είναι ασταμάτητη στο ΟΑΚΑ καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπαυλας.

15.35 Όλο το γήπεδο τώρα τραγουδάει για την ΑΕΚ... Περίπου 6.000 Ενωσίτες μέσα στη βροχή τραγουδούν...

15.30 Για πρώτη φορά φέτος σε εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ ανάβουν οι προβολείς στο ΟΑΚΑ.

15.04 Τώρα ακολουθούν οι παίκτες της ΑΕΚ μπροστά το πέταλο... Συγκινητικές στιγμές στο ΟΑΚΑ

15.03 Οι παίκτες του ΠΑΟ Κρουσώνα πηγαίνουν στο πέταλο της ORIGINAL και καταθέτουν λουλούδια στη μνήμη του Θέμη...

15.01 Ευλαβικά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θέμη. Με τον κόσμο να "σπάει" τη σιωπή με το σύνθημα: "Θέμη ζεις για πάντα ΑΕΚτζης".

15.00 Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θέμη...

14.56 Στις θύρες του ΟΑΚΑ δίνεται η ευκαιρία στους φίλους της ΑΕΚ να απαντούν σε μία έρευνα που διοργανώνει η ΑΕΚ σχετικά με την περιβαλλοντολογική μελέτη της Νέας Φιλαδέλφειας. Από τα μεγάφωνα τονίστηκε πως είναι πολλή σημαντικό να απαντήσει ο κόσμος στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο ερωτηματολόγιο.

14.51 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι σήμερα στο γήπεδο (φεύγει για μία εβδομάδα στην Αμερική). Αντίθετα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται στο μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα και όπως συνηθίζει από εκεί θα δει το παιχνίδι.

14.46 Παρά τη βροχή αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ στο πέταλο, έχουν κατέβει κάτω - κάτω, βρέχονται και τραγουδούν για την ΑΕΚ...

14.39 Το... εκνευριστικό ψιλόβροχο συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ, ωστόσο σχεδόν 4.000 "ήρωες" βρίσκονται στις εξέδρες.

14.20 Bγαίνει και η ΑΕΚ στο γήπεδο για προθέρμανση και ο λιγοστός κόσμος ενώνει τη φωνή του και χειροκροτεί τους παίκτες.

14.15 Από την προθέρμανση του ΠΑΟ Κρουσώνα και τις μπαλιές που αλλάζουν μεταξύ τους οι παίκτες του, φαίνεται πως η βροχή έχει επηρεάσει τον αγωνιστικό χώρο. Έχει βραχεί το χορτάρι και η μπάλα φεύγει με ταχύτητα αν σκάσει στο έδαφος.

14.13 H σειρά του Βούρα να κάνει την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο.

14.10 Οι φιλοξενούμενοι βγαίνουν για προθέρμανση, ενώ το ψιλόβροχο έχει αρχίσει στο ΟΑΚΑ.

14.00 Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Κρουσώνα, Μανώλης Καλομοίρης, βγαίνει πρώτος για ζέσταμα, μπροστά σε ένα ΟΑΚΑ με ελάχιστο κόσμο

13.55 Toυς Τσιρίλο και Τσουκαλά άφησε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής ο Τραϊανός Δέλλας

13.38 Οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα έκαναν μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα στο γήπεδο.

13.35 Αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (το παιχνίδι αρχίζει στις 3) και το γήπεδο είναι εντελώς άδειο...

Keywords
Τυχαία Θέματα