Άλλο επίπεδο η ΑΕΚ…

16:50 6/9/2014 - Πηγή: AEK365

Μια ακόμη φιλική νίκη πρόσθεσε στο φετινό ενεργητικό της η ΑΕΚ, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι το υλικό που διαθέτει και η ποιότητά του είναι εντελώς... ξένα με τη Football League, στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα. Η Ένωση φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ μια ομάδα της ίδιας κατηγορίας (άλλα... άλλου ομίλου) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει εύκολα στην επικράτηση με ακόμη ένα επιβλητικό

σκορ (4-0).

Πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο (παρά το γεγονός ότι ο Τραϊανος Δέλλας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε αυτό που φαίνεται μέχρι σήμερα ότι έχει διαμορφωθεί ως «βασικό σχήμα»), η Ένωση κατάφερε να ικανοποιήσει τον κόσμο που αποφάσισε να αψηφήσει τα κέφια του -εκτός εποχής- καιρού και να βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Πιθανότατα, όμως, αυτά που θα κρατήσει ο προπονητής της Ένωσης είναι ότι η ομάδα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο με τα... κλασικά χαρακτηριστικά που θα συναντήσει η ΑΕΚ φέτος, δηλαδή κλειστή άμυνα και πολύ... δυναμικό παιχνίδι (που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια που υπάρχουν τουλάχιστον στα φιλικά), κατάφερε να βρει τον τρόπο για να κάνει τη δουλειά, αλλά και το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές που μέχρι στιγμής δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών, όπως οι Ντούνης, Μπρέσεβιτς και Ντακόλ, κατέδειξαν με την απόδοσή τους το βάθος του ρόστερ...

Γκολ (δύο!) με το «καλησπέρα»

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι... φορτσάτη, πίεσε από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 5' κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Μπαρμπόσα έκανε μια δυνατή σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και πήρε τροχιά για το τέρμα, ο Βρονταράς απέκρουσε, όμως ο Αραβίδης σε δεύτερο χρόνο έκανε το 1-0. Μάλιστα, χρειάστηκαν περίπου άλλα τόσα αγωνιστικά λεπτά (έξι για την ακρίβεια) για να πετύχει και δεύτερο γκολ: ο Αραβίδης έκανε μια ωραία κάθετη μπαλιά στον Ντούνη, εκείνος προχώρησε και τελείωσε άψογα το τετ α τετ, κάνοντας το 2-0. Στο 22' ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε από πολύ πλάγια θέση ένα φάουλ με αριστοτεχνικό τρόπο, όμως ο Βρονταράς κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια, όπως είχε κάνει και στο 8', σε πλασέ του Αραβίδη.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε πιο «σφιχτό», έχασε σε ρυθμό και έγιναν πολλά φάουλ (κυρίως από τους φιλοξενούμενους). Άλλωστε, αμέσως μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, ήταν εμφανές ότι ο Απόλλωνας έδειξε διάθεση να «μαζευτεί» για να κλείσει χώρους και να προσπαθήσει να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, ώστε να μην... ξεφύγει η κατάσταση. Και σπάζοντας τον ρυθμό της Ένωσης, κατάφερε να φτάσει στην ανάπαυλα χωρίς νέα... πλήγματα.

«Ξύλο» και... άλλα δύο!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει με τη... διάθεση που είχε ξεκινήσει με το πρώτο. Με τη διαφορά ότι, έχοντας δεχθεί ήδη δύο γκολ, ο Απόλλωνας επιστράτευσε το σκληρό παιχνίδι από το πρώτο σφύριγμα, για κρατήσουν τους Κιτρινόμαυρους μακριά από την περιοχή. Έστω κι έτσι, η Ένωση απείλησε με δύο σουτ εκτός περιοχής στο 50' με τον Ντούνη και στο 52' με τον Πεταυράκη.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός χάθηκε πλήρως λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν (και των διακοπών που αυτές προκάλεσαν), ωστόσο, με ακόμη ένα σουτ, η ΑΕΚ βρήκε το τρίτο γκολ στο 70'. Ο Ντακόλ, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, έκανε ένα πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Κάπου εκεί ο Απόλλωνας... κατέρρευσε και στο 75' οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ, σε μια φάση που είχε αυτή τη φορά τον Ντακόλ σε ρόλο δημιουργού. Ο Βραζιλιάνος έκανε μια προσωπική ενέργεια και ένα γύρισμα, με τον Μπρέσεβιτς να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Βούρας (46' Καραγκιολίδης), Γεωργέας (60' Μπακάκης), Σαρρής (69' Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος (60' Σβάρνας), Πεταυράκης (69' Γροντής), Κορδέρο (60' Ρόβας), Φαγέ (46' Πλατέλλας), Μ. Ντούνης, Ανάκογλου (69' Τζανετόπουλος), Μπαρμπόσα (60' Ντακόλ), Αραβίδης (69' Μπρέσεβιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926: Βρονταράς, Μπιτσάκος (62' Γαλανόπουλος), Κατσιαρός (88' Τσεμεκίδης), Δήμου (66' Κιόσε), Ακασού, Ολίσε (64' Κουρούπης), Νατσιόπουλος (78' Σουλίδης), Ευσταθίου (88' Μέσι), Βαγγελόπουλος, Παπαδόπουλος (73' Γκέσιος). Τσούτσης, (46' Καράμπελας).

18.24 Σταμάτησε τελείως η βροχή στο ΟΑΚΑ

18.16 Ασταμάτητο τραγούδι από το πέταλο!

17.59 Κίτρινο σορτσάκι και μαύρες φανέλες, με μαύρες κάλτσες φορούν οι παίκτες της ΑΕΚ

17.58 Και με την επίσημη είσοδο των ομάδων βγήκε και το ουράνιο τόξο πάνω από το ΟΑΚΑ

17.52 Ο Θωμάς Μαύρος βρίσκεται στο μεγάλο μπουθ του Σταδίου πάνω από τα επίσημα. Εκεί είναι και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς

17.51 Απίστευτα παιχνίδια του... καιρού! Και βροχή και ήλιος τώρα στο ΟΑΚΑ!

17.47 Το ευχάριστο είναι πως σταματάει σιγά σιγά η βροχή και ο ουρανός δείχνει να... καθαρίζει πάνω από το ΟΑΚΑ

17.44 Oι δύο ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια προκειμένου να ετοιμαστούν για την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο

17.42 Η βροχή δεν έχει πλέον τόση ένταση και το τραγούδι ξεκίνησε για τα καλά στο πέταλο

17.35 Ήδη έχει μαζέψει νερό ο αγωνιστικός κόσμος και από την προθέρμανση φαίνεται η μπάλα να φεύγει... σφαίρα μόλις σκάει λίγο στον χλοοτάπητα

17.31 Λιγοστός ο κόσμος στις εξεδρές, λογικό, λόγω της δυνατής βροχής που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετά λεπτά στο Μαρούσι

17.24 Άρχισε να βρέχει δυστυχώς στο ΟΑΚΑ

17.22 Για πρώτη φορά φέτος οι παίκτες της ΑΕΚ θα παίξουν σε αγώνα φορώντας κιτρινόμαυρες εμφανίσεις

17.21 Και τώρα βγαίνουν και οι 11 της ΑΕΚ που θα ξεκινήσουν το ματς

17.14 Η ώρα της Καλαμαριάς να κάνει την εμφάνισή της

17.12 Βγαίνει και ο Ηλίας Βούρας (μαζί με τον Καραγκιολίδη) για προθέρμανση

17.04 Ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς, Σπύρος Βρονταράς, έχει βγει ήδη για ζέσταμα

17.00 Τώρα και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα αρχίζει και συγκεντρώνεται ο κόσμος στις εξέδρες

16.52 Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι στον αγωνιστικό χώρο και όσοι δεν ξεκινούν στη βασική 11άδα συζητούν στον πάγκο

16.44 Δεν έχει κόσμο αυτή την ώρα το ΟΑΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα