Tο πάλεψε η Ξάνθη, αλλά η Σταντάρ άλωσε τα Πηγάδια

23:50 1/8/2013 - Πηγή: AEK365

Εξ αρχής ήταν δύσκολα τα πράγματα για την Ξάνθη απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης. Μετά μάλιστα και την αποψινή νίκη των Αυστριακών όμως με 1-2 μέσα στα Πηγάδια η πρόκριση στην επόμενη φάση του Εuropa League για τους Ακρίτες έγινε μία μάλλον... απίθανη ιστορία.

Η αλήθεια όμως είναι πως η Ξάνθη το πάλεψε όσο μπορούσε και θα μπορούσε

κάτι καλύτερο, αν ως ομάδα είχε εμπειρία. Η Σταντάρ στο 18' με τον Μπιά, πήρε το προβάδισμα στο σκορ όμως στο 36' η Ξάνθη με ένα εκπληκτικό σουτ φάουλ του Ντιέ έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αν και οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία πριν φύγει το πρώτο 45λέπτο να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Η Ξάνθη γενικά είχε λίγες αλλά καλές ευκαιρίες. Ίσως αν ο Καραγεωργίου πίστευε περισσότερο στην ομάδα του να μη κατέβαζε την ομάδα του μόνο με έναν επιθετικό κι αυτόν τον... μέσο Βασιλακάκη!

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε και πάλι καλά στο ματς ελέγχοντας το ρυθμό. Όμως η απειρία της ως ομάδα στην Ευρώπη μέτρησε ξανά. Ο Μπέρτος δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε 16 λεπτά και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες (όπως συνέβη και κόντρα στη Λίνφιλντ). Με παίκτη παραπάνω η Σταντάρ κατάφερε να πάρει το ρυθμό και στο 73' με τον Σιμά να πάρει το προβάδισμα κάνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε (86' Σολάρι), Μπαξεβανιδης (56' Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56' Ντε Γκούζμαν).

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Καβασίμα, Οπαρέ, Αρλσανάγκιτς, Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46' Μπεγιένς), Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπιλό, Εζεκίελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα