Reuters: Παραιτείται ο Παπανδρέου

10:50 3/11/2011 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως μέσα στην ημέρα αναμένεται να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την στιγμή που οι εσωκομματικές "φωνές" κατά του δημοψηφίσματος πληθαίνουν.

Μετά τους Βενιζέλο,

Λοβέρδο και Γεννηματά που τάχθηκαν κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Παναρίτη, τόνισε: "Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα σε δημοψήφισμα".

Την ίδια στιγμή η Βάσω Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση της για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και για εκλογές ενώ κατά του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ τάχθηκαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, όσο και η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αντίθετος, έμμεσα, με το δημοψήφισμα τάχθηκε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που τόνισε: " Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές. Η ενότητα είναι επιβεβλημένη. Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας".

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε για τις 12 το μεσημέρι έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα