O «ρόμβος» θέλει σούπερ μπακ - χαφ

12:06 13/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ως τώρα προκαλούσε απορία για ποιο λόγο τόσο ο Βλάχος όσο και ο Λίνεν, ενώ η ΑΕΚ δεν είχε εξτρέμ, επέμεναν σε βαθμό... εμμονής, μάλιστα, να παίζουν 4-2-3-1 ή κάποιες φορές και 4-3-3 (συστήματα που απαιτούνται τα πλάγια εξτρέμ). Το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο που επιτέλους δοκίμασε ο Λίνεν σε τρεις προπονήσεις και τελικά επέλεξε για το χθεσινό ματς τον δικαίωσε. Και σε αυτό ρόλο παίξε η εξαιρετική τακτική και συγκέντρωση των παικτών του σε όλο το 90λεπτο. Όλοι έπαιξαν στις φυσικές τους θέσεις και το αποτέλεσμα αποδείχθηκε εξαιρετικό.

Ρόλο κλειδί για την σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος παίζουν τα δύο πλάγια μπακ. Xθες, ο Βαλεντίνος Βλάχος κατά πρώτο λόγο (έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ) και ο Τάσος Τσουμάγκας ήταν εξαιρετικά ισορροπημένοι στο ρόλο τους. Έβγαιναν μπροστά, έπαιξαν πολλές φορές το overlap και όταν οι δυνάμεις τους άρχισαν να τους εγκαταλείπουν έμειναν σε θέση μπακ κοιτώντας κυρίως τις αμυντικές τους υποχρεώσεις.

Αυτό πρέπει να κάνει το πλάγιο μπακ στον "ρόμβο"... Έχει όλη την πλευρά δική του και πρέπει να οργανώσει το παιχνίδι του με βάση τις δυνάμεις του, τον προσωπικό αντίπαλο που έχει απέναντί του και την αλληλοκάλυψη που πρέπει να του δίνεται από τα εσωτερικά χαφ. Τόσο ο Βλάχος όσο και ο Τσουμάγκας είχαν πολλές βοήθειες από τους Κορδέρο και Ρίκκα αντίστοιχα. Γι' αυτό και τους είδαμε να έχουν και επιθετικό θράσος βγαίνοντας μπροστά. Η ΑΕΚ έχει ανάγκει από επιθετικά μπακ... Από μπακ που να βγαίνουν μπροστά, να έχουν καλή σέντρα και να γυρίζουν γρήγορα πίσω παίζοντας άμυνα.

Ίσως βέβαια στα επόμενα παιχνίδια, κάποιος άλλος αντίπαλος με καλύτερα εξτρέμ να δημιουργήσει προβλήματα στα μπακ της ΑΕΚ και να μην τους επιτρέψει τόσες πολλές φορές, όσες χθες, να βγαίνουν μπροστά. Η ουσία είναι ότι με βάση τη χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ, η ομάδα διαθέτει δύο πλάγια μπακ που μπορούν να πάρουν όλη την πλευρά πάνω τους και να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτό το 4-4-2 με "ρόμβο" και στα επόμενα ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα