Nτούνης ο νεότερος

11:33 6/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Παναγιώτης Ντούνης με τη συμμετοχή του στον αγώνα με το Αιγάλεω την Κυριακή, έγραψε ιστορία: Έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που έχει παίξει ποτέ στην ΑΕΚ, ξεπερνώντας και τον Σπύρο Οικονομόπουλο.
Η LIVE SPORT παρουσιάζει την ιστορία του 17χρονου τερματοφύλακα. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

"Στις 26 Δεκεμβρίου του 1977, λόγω της απεργίας

του ΠΣΑΠ, ο γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου του 1959, Σπύρος Οικονομόπουλος, έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στον αγώνα ΑΕΚ - Εθνικός 1-1 για τη 15ηαγωνιστική. Ήταν 18 ετών και δύο μηνών, όταν ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι του έδωσε -αναγκαστικά- φανέλα βασικού. Σε εκείνο το ματς όπου αγωνίστηκαν ερασιτέχνες και ξένοιείχαν παίξει μεταξύ άλλων και οι Στυλιανόπουλος, Ούτσικας, Καλαϊτζίδης, Σταφυλάς (που αργότερα έγιναν επαγγελματίες). Στο τελευταίο τέταρτο μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί και ο... Ντούσαν Μπάγεβιτς! Ο Παναγιώτης Ντούνης πήρε το... βάφτισμα του πυρός στις 4/5/2014, όντας 17 ετών, ενός μηνός και έξι ημερών!

Τρίβουν τα χέρια τους στην ΑΕΚ

Το ντεμπούτο του «Βενιαμίν» του ρόστερ της ΑΕΚ (είναι γεννημένος στις 29/3/1997), στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Αιγάλεω, έκανε τους ανθρώπους της «Ένωσης» να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα, η εμφάνισή του άγγιξε το άριστα, ειδικά τακτικά. Μάλιστα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια υποστήριζαν πως έδειξε περισσότερα πράγματα από όσα και οι ίδιοι περίμεναν. Η ηρεμία που εξέπεμπε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και μετά τη λάθος έξοδό του στο πρώτο ημίχρονο, θύμιζε έμπειρο γκολκίπερ και όχι πρωτοεμφανιζόμενο.
Για να φτάσει βέβαια σε αυτό το σημείο, πρέπει να πούμε ότι έχει... φτύσει αίμα. Ο Κώστας Καμπόλης, ο οποίος τον δούλεψε και πέρσι για ένα διάστημα, αλλά πολύ περισσότερο φέτος, καθημερινά του βγάζει το λάδι! Το καλοκαίρι δε, στην προετοιμασία τα... γυμνάσια που του έκανε ήταν παροιμιώδη. Η βελτίωσή του δε, από τότε μέχρι σήμερα είναι αλματώδης.

Η συμβουλή και η οδηγία

Το καλοκαίρι στο Πήλιο, ο Κώστας Καμπόλης τόνιζε στους τερματοφύλακές του ότι στη διάρκεια ενός αγώνα, αν κάνουν λάθος δεν θα έχουν την πολυτέλεια της προπόνησης να το διορθώσουν στην επόμενη... φάση. Τους φώναζε μάλιστα το εξής: «Έχετε τρία δευτερόλεπτα για να προχωρήστε παρακάτω». Στη φάση που ο Ντούνης έκανε λάθος υπολογισμό στην πορεία της μπάλας, ακολούθησε πιστά τη συμβουλή του προπονητή του και δεν βγήκε χαμένος. Έδειξε πως διαχειρίστηκε απόλυτα σωστά την όλη κατάσταση και έμεινε ανεπηρέαστος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Επίσης ακολούθησε την οδηγία που έχει δώσει από την αρχή της σεζόν ο Δέλλας στους τερματοφύλακές του. Να δίνουν δηλαδή γρήγορα τη μπάλα στους αμαρκάριστους συμπαίκτες τους και ειδικότερα στους πλάγιους μπακ, προκειμένου να δημιουργούνται άμεσα προοπτικές αντεπίθεσης. Το έκανε δε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού οι περισσότερες μεταβιβάσεις του είτε με τα πόδια, είτε με τα χέρια ήταν σωστές.

Η εφταετία και ο σοβαρός τραυματισμός

Ο Ντούνης εντάχθηκε στα τμήματα Υποδομών της ΑΕΚ σε ηλικία 10-11 ετών και πιο συγκεκριμένα το 2008! Τα πρώτα τέσσερα χρόνια δούλεψε υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μπούγλα, ο οποίος ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στους μικρούς της ΑΕΚ. Το ταλέντο του τον είχε κάνει να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς και είναι μάλιστα ενδεικτικό πως επί εποχής Νίκου Κωστένογλου, οι άνθρωποι του «δικεφάλου» είχαν αποφασίσει να επενδύσουν πάνω του. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το 2010, ο 13χρονος τότε γκολκίπερ είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τότε είχε αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι με εφτά μήνες, ωστόσο γύρισε στη δράση πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος από ποτέ για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο.

Διεθνής και... μετρ στα πέναλτι

Το 2013 και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο δέχθηκε και την κλήση του Μπάμπη Ζελενίτσα για να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδαU-17 του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Έπαιξε βασικός στο κρίσιμο ματς με την Ανδόρα, όπου η Εθνική μας επικράτησε με 1-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στηνelite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014.
Ένα από τα στοιχεία που τον είχαν κάνει να ξεχωρίσει στην προετοιμασία, ήταν η αποτελεσματικότητά του στις εκτελέσεις πέναλτι. Πολλές φορές στα οικογενειακά διπλά, όταν δεν αναδεικνυόταν νικητής, οι δύο ομάδες έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί «καθάριζε» ο... μικρός! Μάλιστα σε μία τέτοια διαδικασία έκανε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις σε εννιά εκτελέσεις (από τότε είχαν πρόβλημα οι «κιτρινόμαυροι»)!

Keywords
Τυχαία Θέματα