Mεταγραφές και γήπεδο...

10:06 2/7/2014 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Μεταγραφικό είναι το πρωτοσέλιδο της ΩΡΑΣ σήμερα, η οποία γράφει για τον Ντεσπότοβιτς: "Παικτάρα και μεγάλη ελπίδα του σέρβικου ποδοσφαίρου θεωρούν τον Ντεσπότοβιτς στην πατρίδα του. Στην ΑΕΚ θέλουν να βγάλουν άκρη και για τους λόγους που δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες στο Βέλγιο, κάτι που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και στους συμπατριώτες του και σε όσους ξέρουν καλά τη σέρβικη αγορά".
Σχετικά με τον Μπένγκτσον η ΩΡΑ

γράφει αναλυτικά:
"Με τα... μούτρα στην αναζήτηση περιπτώσεων με τις οποίες θα μπορέσει να κλείσει τις εναπομείνασες μεταγραφικές εκκρεμότητες της ΑΕΚ, έχει πέσει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Και όσο το... κουβάρι της υπόθεσης Τζιμπούρ δεν ξεμπλέκει, τόσο ανάμεσα στις εκκρεμότητες αυτές, βρίσκεται και η απόκτηση επιθετικού. Αφήστε που ενδεχομένως να προκύψει ανάγκη έτσι κι αλλιώς για δεύτερη μεταγραφή σέντερ φορ. Στο πλαίσιο αυτό έχει μπει στο μικροσκόπιο του Μιλοβάνοβιτς, όπως ήδη έχετε διαβάσει από χθες στην Ώρα των Σπορ, ο Τζέρι Μπένγκτσον. Πρόκειται για μια περίπτωση, που ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έχει βάλει στο... μάτι από εποχής Λας Πάλμας. Όμως τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της Ένωσης είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετικά. Γι' αυτό και ο Μιλοβάνοβιτς περνά από... κόσκινο την περίπτωση του Μπένγκτσον. Και ζυγίζει όλα τα δεδομένα, μέχρι να αποφασίσει αν θα τον ανεβάσει ψηλά στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ. Κλειδί για την απόφαση αυτή, παίζει και το ξεκαθάρισμα του τοπίου με το συμβόλαιο του 27χρονου επιθετικού από την Ονδούρα με την Νιου Ιγκλαντ. Αν ο Μπένγκτσον μένει ελεύθερος από την αμερικανική ομάδα, τότε προφανώς και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τρόπο που θα διαχειριστούν στην ΑΕΚ την υπόθεση. Πάντως πρόκειται για μια καλή περίπτωση επιθετικού, που όμως θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους, το αν θα μπει ψηλά στις κιτρινόμαυρες μεταγραφικές αναζητήσεις. Και αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, όταν και ο Μιλοβάνοβιτς θα βρίσκεται στην Αθήνα".

Σχετικά με το γήπεδο τονίζει η εφημερίδα: "Η ΑΕΚ θέλει μόνο ηρεμία για το γήπεδο! Κατανοεί και συμμερίζεται την αγανάκτηση όλων των ΑΕΚτζήδων για την ακατάσχετη ψευδολογία των τελευταίων ημερών, αλλά δεν ασκεί και δεν επιχείρησε ποτέ να ασκήσει κακώς εννοούμενο "έλεγχο" στους οργανωμένους. Βλέπει με ανησυχία τις κινήσεις της νέας δημοτικής Αρχής που δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα, αλλά δεν έχει καμία διάθεση οποιασδήποτε εμπλοκής. Όλο το βάρος αποκλειστικά στη Βουλή και στην ψήφιση του νόμου".


SPORTDAY

Για νέο συμβόλαιο στον Πλατέλλα με αυξημένες αποδοχές γράφει με τη σειρά της η SD, μετά την κουβέντα που είχε με τον Μελισσανίδη και την πρόταση της Μπέρμιγχαμ, που ακολούθησε η άρνηση της ΑΕΚ.

LIVE SPORT

Για τον Τζιμπούρ γράφει η LS, η οποία τονίζει πως "μένει ελεύθερος".


GOAL

Όσον αφορά το Goal γράφει με τη σειρά του στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ:
"Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα της απόκτησης του Ράφικ Τζιμπούρ από την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» αρχίζουν πλέον να πιέζουν τον Αλγερινό φορ για να δώσει ένα οριστικό τέλος στη συνεργασία του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και έπειτα να κλείσει τη συμφωνία με την Ενωση.

Για ακόμα μία μέρα ο Τζιμπούρ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι εντός της εβδομάδας θα έχει τελειώσει το θέμα με την αγγλική ομάδα και θα δώσει τα χέρια με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οπως μάλιστα ενημέρωσε τους «κιτρινόμαυρους», έχει εντείνει τις επαφές του με τη διοίκηση της Νότιγχαμ, εμφανίζεται πως έχει εξασφαλίσει έγγραφο με το οποίο δύναται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κάθε ενδιαφερόμενο, δίχως να υπάρχει καμία οικονομική αξίωση και ουσιαστικά εγγυάται την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Τα νέα μάλιστα από την Κύπρο είναι άκρως θετικά. Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, ο Γιώργος Δώνης, προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να έχει άμεσα όλα τα βέλη στη φαρέτρα του ώστε να δουλέψει απερίσπαστος. Είναι γνωστό πως επιθυμεί να φέρει τον Τζιμπούρ στην ομάδα, αλλά η αργοπορία του Αλγερινού στη λύση του συμβολαίου του με τη Νότιγχαμ υποχρεώνει τον Δώνη να στραφεί σε άλλες λύσεις. Εξάλλου, και ο ίδιος ο Δώνης είχε δηλώσει προ ημερών ότι δεν μπορεί να περιμένει για πολύ τον Τζιμπούρ.

Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ περιμένει τον 30χρονο φορ και τον έχει καλέσει να αποφανθεί άμεσα για το μέλλον του. Μπορεί να είναι ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή της Ενωσης για την επίθεση, όμως ο χρόνος κυλάει υπέρ της επιλογής άλλων λύσεων. Γι' αυτόν τον λόγο ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει στα χέρια του συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες θα προτείνει στον Μπάγεβιτς κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα σήμερα τα ξημερώματα.

Ο «Μίλο» ξεδιαλύνει το τοπίο

Κρίσιμη εβδομάδα είναι για την ΑΕΚ αυτή που διανύουμε όσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα. Η επιστροφή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στην Αθήνα θα δρομολογήσει όλες τις εξελίξεις, αφού παρατηρείται μία στασιμότητα στο κομμάτι της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού. Ούτε το θέμα του φορ έχει τελειώσει ούτε λύσεις έχουν βρεθεί για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ούτε κινήσεις έχουν γίνει για τον αμυντικό μέσο.

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ενωσης αναμένεται τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ελλάδα και από αύριο το πρωί θα πιάσει δουλειά. Αναμένεται να έχει ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει συνάντηση και με τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος ολοκληρώνει την Παρασκευή το σεμινάριο προπονητών στη Ρόδο και επιστρέφει στην πρωτεύουσα. Οι τρεις τους θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο κομμάτι των τριών προσθηκών. Στο κομμάτι του επιθετικού, όσο υπάρχει ανοιχτό του θέμα του Τζιμπούρ τόσο στην Ενωση θα εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις. Οπως είναι αυτή του Σέρβου Δεσπότοβιτς που είναι ελεύθερος, όσο και αυτή του διεθνούς με την Ονδούρα Μπέγκτσον.

Αμφότεροι προτάθηκαν και εξετάζονται από τους «κιτρινόμαυρους». Ολα, όμως, θα πάρουν τον δρόμο τους μετά το ραντεβού. Ο Μιλοβάνοβιτς έχει έτοιμες λύσεις-προτάσεις για κάθε θέση, θα εξετάσει μαζί με τον Μπάγεβιτς και τον Δέλλα καθεμία ξεχωριστά, προκειμένου να καταλήξουν στις κατάλληλες.

Το 48ωρο του Κάρλος Κάλβο

Θέμα ημερών είναι πλέον το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης με τον Κάρλος Κάλβο. Η έλευση του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στην Ελλάδα θα ξεδιαλύνει το τοπίο με τον 29χρονο Ισπανό, ο οποίος παραμένει στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Ο Σέρβος αναμένεται να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του έμπειρου μεσοεπιθετικού και να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αν και η πρόταση των «κιτρινόμαυρων» είναι τελεσίδικη, εντούτοις ο Κάλβο θέλει να τη διαπραγματευτεί ξανά, μιας και θέλει τελικά να αγωνιστεί στην Ενωση. Αν πάντως ο Ισπανός δεν τα βρει με την ΑΕΚ, το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει στην Ξάνθη".

Keywords
Τυχαία Θέματα