MVP o Μπρίτσιτς

19:18 18/1/2012 - Πηγή: AEK365

Το πρώτο που έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε μιλώντας μαζί του, ήταν η σωστή προφορά του ονόματος του. Το Νταβόρ ήταν το εύκολο κι όπως μας εξήγησε ο ίδιος ο MVP της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 το επίθετο του είναι 'Μπρίτσιτς'.
Ο Σέρβος ακραίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης ανατροπής του Φοίνικα Σύρου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ, αφού μπήκε στο γήπεδο όταν οι Πράσινοι ήταν μπροστά με

2-0 σετ και με 11 πόντους (8/11 επιθέσεις, 1 άσο, 2 μπλοκ και 68% υπ. - 36% άριστες) βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.
«Ευχαριστώ πολύ για τη διάκριση αυτή, αλλά εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για το πνεύμα ομαδικότητας και την αυταπάρνηση που επιδείξαμε, αφού περάσαμε πολλές δυσκολίες με τους μαζικούς τραυματισμούς. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε, ενώ θα πρέπει να πω κι ένα μπράβο στον αντίπαλο μας, γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε με την εμφάνιση του ότι δεν αξίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας», είπε στο www.volleyleague.gr ο 31άχρονος άσος ο οποίος έδειξε ενθουσιασμένος από την παρουσία στην Ελλάδα και τον Φοίνικα.
«Το Ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ο Φοίνικας όπως βλέπω εγώ είναι μια σοβαρή ομάδα που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα», σημείωσε ενώ όταν τον ρωτήσαμε για τους στόχους της σεζόν τόνισε: «Κάθε αθλητής ελπίζει πάντα στο καλύτερο και έχει υψηλές φιλοδοξίες κάτι που ισχύει για μένα. Ελπίζομε να φτάσουμε μέχρι το... τέλος του δρόμου, αλλά ο βασικός στόχος είναι να βρεθούμε στην 4άδα. Αν τα καταφέρουμε, μετά θα δούμε τι θα γίνει γιατί στα πλέι οφ είναι ουσιαστικά ένα νέο πρωτάθλημα».
Έχοντας παίξει πέρα από την πατρίδα του σε Γαλλία, Φινλανδία και Λίβανο ο Μπρίτσιτς παραδέχεται ότι «υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, όμως δεν μπορείς εύκολα να κάνεις συγκρίσεις. Σίγουρα όμως η παρουσία μου στην Ελλάδα και τον Φοίνικα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου, ενώ και το Γαλλικό πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου».
Πέρα όμως από τη σάλα, ο Μπρίτσιτς αγωνίζεται με επιτυχία και στην άμμο, αλλά όταν τον ρωτήσαμε τι από τα δύο προτιμά μπήκε σε μεγάλο δίλλημα.
«Αυτή είναι πραγματικά δύσκολη ερώτηση! Μ' αρέσουν και τα δύο... Κάθε καλοκαίρι αφοσιώνομαι στην άμμο γιατί αγαπώ το μπιτς βόλεϊ αλλά και γιατί με βοηθάει να διατηρούμε σε καλή κατάσταση εν όψει της επόμενης σεζόν στη σάλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα