IIF: Αναγκαία η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

19:12 4/5/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτείνει για μετά τις εκλογές το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) εκφράζοντας την άποψη ότι αυτή η συνεργασία είναι αναγκαία, ώστε να συσταθεί μια πλειοψηφική κυβέρνηση που θα προασπίσει την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας.

Το IIF σε έκθεσή του αναφέρει

ότι μελετώντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 18 και 20 Απριλίου διαπιστώνεται από τη μια λαϊκή οργή λόγω του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας, αλλά από την άλλη διαπιστώνεται μικρή ανάκαμψη των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η έκθεση ωστόσο αναγνωρίζει ότι η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι δύσκολη λόγω των ιδεολογικών διαφορών τους, και εξαιτίας των επικρίσεων που θα δεχθεί λόγω έλλειψης καθαρής λαϊκής εντολής.

Όμως, όπως τονίζεται, ο εκλογικός νόμος επιτρέπει στα δύο κόμματα να συγκροτήσουν κυβέρνηση με προβάδισμα 8 εδρών έστω κι αν συγκεντρώσουν αθροιστικά το 37% των ψήφων.

Αν τα αποτελέσματα των εκλογών δείξουν ένα κατακερματισμένο και διαιρεμένο κοινοβούλιο, το IIF προκρίνει την σύσταση μίας προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας και θα την οδηγήσει εκ νέου σε εκλογές μέσα στο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα