AEK και Ρήγας Φεραίος: Συνοδοιπόροι με την αγάπη για την πατρίδα

13:01 8/8/2013 - Πηγή: AEK365

Αφιέρωμα στα κοινά ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Ρήγα Φεραίο έκανε το blog http://asrigasferaios.blogspot.gr/ το οποίο είναι αφιερωμένο στην ομάδα που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Κυριακή 18 Αυγούστου σε φιλικό παιχνίδι. Αναλυτικά το κείμενο:

"Την Κυριακή 18 Αυγούστου,στις 6 το απόγευμα, συναντιόνται "αγωνιστικά" για πρώτη φορά οι ομάδες του ΑΣ Ρήγα Φεραίου και τις ΑΕΚ.

Βλέπετε η διαφορά επιπέδου είναι τόσο μεγάλη που μόνο από τύχη σε κάποια κλήρωση κυπέλλου ή από συγκυρία όπως τώρα με
αυτό το σπουδαίο φιλικό θα μπορούσε ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος να βρεθεί στο ίδιο γήπεδο με την ΑΕΚ.

Όμως αν κάποιος δει πιο προσεκτικά την ιστορία αλλά και το τι πρεσβεύουν αυτά τα δύο σωματεία θα έβρισκε όλα αυτά που ενώνουν αυτές τις δύο ομάδες και τις καθιστούν πραγματικά μοναδικές.
Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως ιδρύθηκε το 1924. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία αφού προηγήθηκε η Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ρήγας Φεραίος ιδρύθηκε μόλις δύο χρόνια μετά, το 1926 και επιτρέψτε μας να πούμε ότι ελάχιστα αμιγώς ερασιτεχνικά σωματεία έχουν τόσο μακρόχρονη ιστορία.
Η ομάδα της ΑΕΚ ιδρύθηκε κουβαλώντας την αγάπη αλλά και τον καημό για τις χαμένες πατρίδες. Επιλογή της ήταν ο Δικέφαλος Αετός σαν σήμα αλλά και η εντοπιότητα που προσδίδει η λέξη "Κωνσταντινουπόλεως". Το νέο της γήπεδο που θα χτιστεί ήδη ονομάζεται "Αγία Σοφία". Ο Ελληνισμός είναι μέσα στον DNA της ΑΕΚ, η οποία προς τιμήν της δεν ξέχασε ποτέ από που προέρχεται.
Ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος φέρει την τιμή να κουβαλά το όνομα του μεγάλου Εθνομάρτυρα, συμβάλλοντας έστω και στο ελάχιστο να κρατηθεί ζωντανή την ιστορία του στο πέρασμα των χρόνων.Σε όλη την ζωή του ο Ρήγας Βελεστινλής είχε μόνο μια αγάπη. Την ελεύθερη πατρίδα του και πως θα μπορούσε τότε να γίνει αυτό, δίνοντας για αυτό στο τέλος ακόμα και την ίδια του την ζωή.

Η ΑΕΚ δεν είναι μια ακόμα μεγάλη ομάδα για τους φίλους της. Είναι τρόπος ζωής και το έχουν δείξει άπειρος φορές. Είτε αγωνίζεται με την....Μίλαν...είτε αγωνίζεται με ένα μικρό σωματείο είναι πάντα δίπλα της, Και είναι δίπλα της και τώρα που η ομάδα τους κάνει μια νέα αρχή από λίγο πιο χαμηλά. Χωρίς γιατί και πρέπει, αφού απλά ακολουθούν την εντολή της καρδιά τους.
Ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος είναι για το Βελεστίνο ΘΕΣΜΟΣ. Στις καφετέριες και στα στέκια του Βελεστίνου οι ποδοσφαιρικές κουβέντες αρχίζουν και τελειώνουν στον Ρήγα. Είναι η χαρά και η αγωνία των Βελεστινιωτών και το μεγάλο τους καμάρι αφού στην ομάδα αγωνίζονται τα δικά μας παιδιά, γιοί,ανίψια, ξαδέρφια, όλοι μια οικογένεια. Η οικογένεια του Ρήγα, που θα την βρεις πάντα να ναι όλοι μαζί, μια παρέα, είτε μέσα είτε έξω από το γήπεδο.

Το να είσαι Ρήγας ή ΑΕΚ δεν είναι "ποδοσφαιρική επιλογή. Είναι ιδεολογία που την κουβαλάς μαζί σου σε κάθε σου δραστηριότητα. Ελάχιστες άλλες ομάδες θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα τους με αυτά τα κριτήρια. Δεν είναι τυχαία ότι στο Βελεστίνο , εκτός του συνδέσμου φιλάθλων του Ρήγα, υπάρχουν μόνο δύο άλλοι οργανωμένοι σύνδεσμοι. Της Νίκης Βόλου και της.....ΑΕΚ.
Στις 18 Αυγούστου λοιπόν δεν είναι ένα ακόμα φιλικό. Είναι ένα αντάμωμα. Δύο ομάδων πραγματικά μεγάλων , όχι απλά αθλητικά, αλλά ιδεολογικά. Το να είσαι Ρήγας είναι ιδέα. Μια ιδέα που η φίλοι της ΑΕΚ την ξέρουν καλά αφού την ίδια ιδέα κουβαλούν και αυτοί στο πετσί τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα