3.000 αρνιά χωρίς μεσάζοντες!

13:22 14/3/2012 - Πηγή: AEK365

Με τη βοήθεια ενός μόνο μεσάζοντα, οι κτηνοτρόφοι της Ορεστιάδας θα μπορέσουν πλέον άνετα να πουλήσουν 3.000 αρνιά για το Πάσχα... χωρίς μεσάζοντες!

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Αμνός Θρακών, στην προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος της φορολόγησης θα χρειαστεί ένας μεσάζοντας, για να εξασφαλιστεί το νόμιμο των συναλλαγών και η φορολόγησή τους.

Ο Συνεταιρισμός θα δώσει μια αμοιβή στον μεσάζοντα, ο οποίος θα τιμολογήσει τα σφάγια με τα παραστατικά που διαθέτει,

ώστε να διατεθούν σε δήμους, φορείς και ομάδες πολιτών που τα έχουν παραγγείλει. Ωστόσο, όσοι παραγωγοί διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και διαθέτουν παραστατικά, θα τιμολογήσουν οι ίδιοι τα αρνιά που θα διαθέσουν.

Στη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κ. Δαδούσης, δόθηκε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, αφού ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» της τιμολόγησης και βρέθηκε η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να γίνει η σφαγή 3.000 αρνιών στα Δημοτικά Σφαγεία της Ορεστιάδας τα οποία και θα διατεθούν με φορτηγά-ψυγεία στους φορείς που τα έχουν παραγγείλει, σε τιμές που θα κινούνται από 7 έως 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την απόσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα