«25.000 AEKτζήδες από 400 ευρώ»

17:23 21/5/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Κ.Κ. ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Α.Ε.

Όπως σας έχουμε εκθέσει, κατ’ επανάληψη, στις Γ.Σ, γραπτά και προφορικά, αλλά και οι ίδιοι έχετε διαπιστώσει, η Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. κινδυνεύει, όχι μόνο να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και να ανακληθεί η άδεια σύστασής της και να υποβιβασθεί στα εγχώρια πρωταθλήματα, για δύο λόγους:

α) Για έλλειψη ρευστότητας, προκειμένου να εξοφλήσει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της και

β) Γιατί εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση (-18,5) εκ. ευρώ, στον τελευταίο ισολογισμό της (30/6/2011).

Συγκεκριμένα,

ειδικά για την πιο πάνω περίπτωση (β), στην παρ. 3 του άρθρου 73 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει, ορίζεται ότι: « Σε περίπτωση που το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, όπως προσδιορίζονται στον ισολογισμό της, γίνει κατώτερο από το μισό (1/2) του μετοχικού κεφαλαίου της, το Δ.Σ. υποχρεούται να συγκαλέσει τη γενική συνέλευση, μέσα σε προθεσμία έξι (6) μηνών, από τη λήξη της χρήσης , προκειμένου αυτή να αποφασίσει τη λύση της εταιρείας ή την υιοθέτηση άλλου μέτρου».

Από τον Οκτώβριο του 2011, τόσο εμείς οι μικρομέτοχοι, όσο και η Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ, προς αποφυγή των ανωτέρω κινδύνων, σας έχουμε προτείνει:

α) Την άμεση αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 20 εκ ευρώ, σε δύο δόσεις, με δημόσια προσφορά ή εγγραφή μετοχών, για να καλυφθεί η αρνητική καθαρή της θέση (-18,5 εκ ευρώ), που εγκυμονεί ορατούς κινδύνους ανάκλησης της άδειας σύστασης και υποβιβασμού στο πρωτάθλημα.

β) Τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, στα 0,30 του ευρώ, για την απόσβεση μέρους των ζημιών. Η μείωση αυτή είναι αναγκαία, γιατί αλλιώς, με μόνη την αύξηση του ΜΚ, κατά 20 εκ ευρώ, δεν καλύπτεται η πιο πάνω υποχρέωση κάλυψης των ιδίων κεφαλαίων, στο 50% του μετοχικού κεφαλαίου και

γ) Την τροποποίηση του καταστατικού, για να εφαρμοσθούν οι σύγχρονοι τρόποι ελέγχου και διοικητικής οργάνωσης, όπως είναι η απλή αναλογική, η Εταιρική Διακυβέρνηση κ.λ.π, για την πλήρη διαφάνεια διαχείρισης.

Αν η πιο πάνω πρότασή μας, την οποία καταθέσαμε γραπτά και έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά της Γ.Σ. της 2ας/12/2011, την αναπτύξαμε δε και προφορικά, παρουσία και του μεγαλομετόχου κ. Νοτιά, είχε γίνει δεκτή, πιστεύουμε, ότι σήμερα, η Π.Α.Ε. δεν θα αντιμετώπιζε κανένα οικονομικό πρόβλημα και τους κινδύνους από την ύπαρξή του.

Στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης της Γ.Σ, στις 23/5/2012, έχουν συμπεριληφθεί, με αίτηση δική μας και της Ερασιτεχνικής, τα θέματα τα οποία καλύπτουν την ανωτέρω πρόταση.

ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ,

Ο δανεισμός της Π.Α.Ε.-Α.Ε.Κ. δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται ΜΟΝΟ με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 20 εκ ευρώ, τουλάχιστον.

Αν εσείς, κ.κ. μεγαλομέτοχοι, δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην αύξηση του Μ.Κ. δεχθείτε την κοινή πρότασή μας, με την Ερασιτεχνική και ανοίξτε τις πόρτες, για να συμμετάσχει ο Λαό
Keywords
Τυχαία Θέματα