168 εκ. ευρώ μόνο για πάρτη του!

16:48 14/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν που δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μίλαν με την γαλλική ομάδα να μην είναι η μόνη που έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για να αποκτήσει τον Σουηδό επιθετικό. Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία 11 χρόνια έχουν δπαανηθεί 168.1 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του Ιμπραΐμοβιτς.
Η αρχή έγινε το 2001 όταν ο Άγιαξ έδωσε στην Μάλμε 7.8 εκατομμύρια ευρώ για τον Σουηδό ποδοσφαιριστή ο οποίος στα τρία χρόνια στο Άμστερνταμ

πέτυχε 48 γκολ σε 110 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.
Το καλοκαίρι του 2004 η Γιουβέντους έβγαλε από τα ταμεία της 16 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο Τορίνο τον Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος στα δυο χρόνια παρουσίας του κέρδισε ισάριθμα πρωταθλήματα τα οποία αφαιρέθηκαν λόγω "Calciopolis". Ωστόσο πρόλαβε σε 96 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις να πετύχει 26 γκολ.
Το καλοκαίρι του 2006 ο Σουηδός επιθετικός δεν ακολούθησε την Γιουβέντους στην Serie B και η Ίντερ τον έκανε δικό της δίνοντας 24.8 εκατομμύρια ευρώ. Στα τρία χρόνια που βρέθηκε στο Μιλάνο κέρδισε ισάριθμα πρωταθλήματα, δυο ιταλικά Σούπερ Καπ ενώ πέτυχε 66 γκολ σε 117 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
Το καλοκαίρι του 2009 έγινε η ανταλλαγή του καλοκαιριού με τον Σάμουελ Ετό'ο να πηγαίνει στην Ίντερ και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα έναντι 69.5 εκατομμυρίων ευρώ. Στις δυο σεζόν που αγωνίστηκε στην Βαρκελώνη, ο Σουηδός επιθετικός δεν "έδεσε" με την υπόλοιπη ομάδα ενώ και οι σχέσεις του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ήταν καλές. Ωστόσο πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, δυο ισπανικών Σούπερ Καπ, ενός ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ σημειώνοντας 22 τέρματα σε 46 αγώνες.
Έτσι λοιπόν τον Αύγουστο του 2010 ο Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει στο Μιλάνο αλλά στην Μίλαν αυτή την φορά με τον Μπερλουσκόνι να βγάζει από τα ταμεία 30 εκατομμύρια ευρώ. Στις δυο σεζόν που φόρεσε την φανέλα της Μίλαν ο Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε 56 γκολ σε 85 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα και το ιταλικό Σούπερ Καπ.
Μετά το Μιλάνο επόμενος σταθμός του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι το Παρίσι εκεί όπου θέλει να κατακτήσει τίτλους δικαιώνοντας την φήμη της "Τζοκόντα του ποδοσφαίρου" που τον συνοδεύει.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (σε εκ. ευρώ)
Μάλμε-Άγιαξ: 7.8
Άγιαξ-Γιουβέντους: 16
Γιουβέντους-Ίντερ: 24.8
Ίντερ-Μπαρτσελόνα: 69.5
Μπαρτσελόνα-Μίλαν: 30
Μίλα-Παρί Σεν Ζερμέν: 20

Keywords
Τυχαία Θέματα