Το Κυπριακό ΟΧΙ

Μοιραίοι κι άβουλοι τον Σόιμπλε ακολουθούν και σε όποιο σκοπό εκείνος βαράει, τούτοι χορεύουν. Και μετά κάνουν τους ανήξερους, στην ασθενή μας μνήμη ποντάροντας.

Ας μου συγχωρεθεί η –όποια - ποιητική αδεία, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μην τρελαθούμε από τα όσα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες με την αδιανόητη και συνάμα προσβλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Διότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν εκείνη, που μαζί με άλλες 16 έλαβαν την περασμένη Παρασκευή
την καταστροφική και εντελώς αδιέξοδη απόφαση του eurogroup, την οποία απέρριψε τελικά το βράδυ της Τρίτης η κυπριακή βουλή. Πριν το ΟΧΙ της Κύπρου, υπήρξε το ΝΑΙ της Αθήνας στην απαίτηση Μέρκελ και Σόιμπλε. Έτσι βγήκε η απόφαση ομόφωνη, χωρίς καν μισή ένσταση, ένα κιχ. Σαμαράς και Στουρνάρας δεν άρθρωσαν κουβέντα – να ορθώσουν ανάστημα ούτε λόγος.

Επί τρεις μέρες η κυβέρνηση κρυβόταν πίσω από την απόφαση του eurogroup, την ψήφιση της οποίας θεωρούσε αναγκάια επιβεβλημένη! Ακόμη και την Τρίτη, λίγες ώρες πριν την απόρριψη του σχεδίου από τη Λευκωσία ο Σουρνάρας υπερασπιζόταν την ευρωπαϊκή επιλογή, λέγοντας ότι η νέα πρόταση του eurogroup δίνει μεγάλη ευελιξία στην Κύπρο!!! Τη Δευτέρα δε η δήλωση του Σαμαρά για το θέμα ήταν για τα περιβόλια. Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα. Σαν να μιλούσε για τη σημασία της σαρακοστής.
Keywords
Τυχαία Θέματα