Το φλερτ και η σημασία του

Το φλερτ ισοδυναμεί με την πρόκληση, τη διάθεση επικοινωνίας, παιχνιδιού και επιβεβαίωσης. Στη διαδικασία του φλερτ στην ουσία επικοινωνούμε μέσα από τις αισθήσεις, το βλέμμα, την ακοή, την αφή. Το φλερτ κινείται κυρίως μέσα από το κομμάτι της σεξουαλικής φαντασίωσης, αυτό δηλαδή που φτιάχνουμε σαν εικόνα στο νου για το πρόσωπο που μας προκαλεί το ενδιαφέρον.

Άραγε σήμερα φλερτάρουμε; Μπαίνουμε
σε αυτή τη διαδικασία, ή το θεωρούμε κάτι παρωχημένο; Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σήμερα οι άνθρωποι δε φλερτάρουν. Μάλιστα οι γυναίκες παραπονιούνται συχνά ότι οι άντρες σήμερα δεν τις προσεγγίζουν με ερωτική διάθεση, δεν τις διεκδικούν.

Η αλήθεια είναι ότι το φλερτ έχει αλλάξει μορφή και ακολουθεί τα νέα κοινωνικά δεδομένα. Το παραδοσιακό φλερτ φαίνεται να είχε τον άνδρα σε ρόλο κυνηγού και τη γυναίκα σε μια πιο παθητική στάση. Στην εποχή μας, το φλερτ γίνεται και από τα δύο φύλα και έχει τη μορφή μιας ανταγωνιστικής διεκδίκησης ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα που προσπαθούν από νωρίς να διασαφηνίσουν το ρόλο που θέλουν να έχουν μέσα σε μια σχέση.
Keywords
Αναζητήσεις
φλερτ σημασία
Τυχαία Θέματα