Σιγά μην πέρναγε το όχι των Κυπρίων!

Νικητής στην πρωινή απόφαση του Eurogroup, για άλλη μια φορά ,αναδείχθηκε η προτεσταντική τιμωρία για απείθεια προς τους μεγάλους και ισχυρούς.

Μια απόφαση για την οποία δεν πρέπει ούτε να πανηγυρίζει ούτε να νοιώθει ικανοποιημένος κανείς. Για δε την Κύπρο και τους Κύπριους πολίτες η απόφαση αυτή, από τη μια τους τιμωρεί γιατί τόλμησαν να πουν όχι στο imperium των Γερμανών και από την άλλη τους στέλνει πολλά χρόνια πίσω και τους αναγκάζει να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ανάλογες του ξεριζωμού του 1974, με ελάχιστες
ελπίδες να ξεφύγουν από τα δεσμά της ΕΕ.

Το τραπεζικό της σύστημα για το οποίο ,όποιες ενστάσεις κι αν έχει κανείς ,για τον τρόπο λειτουργίας του, πέθανε, χωρίς με ακρίβεια να ξέρουμε τι θα γεννηθεί στη θέση του.

Κι είναι ειρωνεία αυτό που είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, ότι η τωρινή απόφαση είναι συμφερότερη από την προηγούμενη που απέρριψε ανοήτως σύσσωμη η κυπριακή βουλή . Η τωρινή θα έλεγα, είναι για αυτούς καλύτερη γιατί εστιάζει περισσότερο στη διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου που ήταν και εξ αρχής ο στόχος των Ευρωπαίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα