Οι ευθύνες του Γιώργου…

Ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 είχε θέσει το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Σε ένα εκλογικό σώμα ταλαιπωρημένο από τα σκάνδαλα της περιόδου Καραμανλή. Και οι πολίτες  απάντησαν μαζικά «σοσιαλισμός». Για  την ακρίβεια, απάντησαν θετικά στο  δεύτερο σύνθημα που έριξε  ο πρώην πρωθυπουργός στην προεκλογική  μάχη το «λεφτά υπάρχουν».
Τρία χρόνια μετά το ΔΝΤ
 είναι στην Αθήνα. Η τρόικα είναι  στην Αθήνα. Η Αθήνα είναι στα  διεθνή πρωτοσέλιδα με καθόλου κολακευτικές αναφορές. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν φτωχύνει. Χιλιάδες ελεύθεροι  επαγγελματίες έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Η ακροδεξιά έχει ανθίσει. Εκατομμύρια  έλληνες υποφέρουν από κατάθλιψη. Το μεταναστευτικό αποτελεί βόμβα στα  θεμέλια της κοινωνίας μας.
Το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, είναι στο 12% και δίνει μάχη για  να επιβιώσει. Είναι και καταχρεωμένο. Το πολιτικό προσωπικό σχεδόν στο  σύνολό του έχει απαξιωθεί. Οι δικοί  του, όμως, οι περίφημοι κηπουροί, είναι  σε θέσεις πολυτελείας. Η Τίνα στο  Παρίσι, ο Δρούτσας είναι ευρωβουλευτής, αλλά έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο κοκ. Και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είναι στο Χάρβαρντ και νοικιάζει τον εαυτό του για 45 χιλιάδες ευρώ για μία ομιλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα