Μήπως εκεί στο μετρό έχασαν το μέτρο;

Εδώ και μία εβδομάδα άλλο ένα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων δεινοπαθούντων Αθηναίων, αυτό της μετακίνησης προς τις δουλειές τους, εξαιτίας των απανωτών απεργιών στο μετρό και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς που συμπαρίστανται στους συναδέλφους τους.

Κι επειδή στη μεταπολιτευτική Ελλάδα
η οιαδήποτε απεργία έχει γίνει κάτι σαν «ιερό φετίχ», δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να εναντιωθεί σε απεργούς και απεργίες χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί αντιδημοκράτης, βολεμένος, ξενόδουλος ή φασίστας.

Τι έχουμε λοιπόν στην προκείμενη περίπτωση; Τους εργαζόμενους στο μετρό που αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους που έχουν επιβληθεί με το ενιαίο μισθολόγιο.

Ολοι όμως ξέρουμε ότι το ενιαίο μισθολόγιο έχει ψηφιστεί εδώ και καιρό προκειμένου να αμβλυνθούν οι τεράστιες μισθολογικές διαφορές που υπήρχαν στους διάφορους κλάδους του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου.
Οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς δεν άφησαν κανέναν στο απυρόβλητο, από τους δικαστές, στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς έως τον στενό δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα