Κανείς δεν έκανε ανεξάρτητη οικονομικά την ομάδα του

Η οικονομία αποτελεί τη βάση της κοινωνίας και της ζωής μας ολόκληρης. Δυστυχώς ή ευτυχώς από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα. Αυτή είναι η αιτία που γίνονται επαναστάσεις, που εξαθλιώνονται άνθρωποι, που καταστρέφονται ζωές. Αυτή είναι που διαμορφώνει τις κοινωνικές τάξεις. Η σωστή λειτουργία μίας οικονομίας εξασφαλίζει μία εύρυθμη ζωή για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Καθρέπτης της κοινωνίας είναι και ο αθλητισμός. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο προσκήνιο η ΑΕΚ που για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της υποβιβάζεται,
τουλάχιστον βάσει της πρωτόδικης απόφασης. Αιτία είναι η οικονομική ανέχεια της ομάδας. Υπάλληλοι απλήρωτοι, παίκτες απλήρωτοι, χρέη προς το δημόσιο και στον ορίζοντα δεν φαίνεται ούτε ένας επενδυτής.

Τα ίδια ο Άρης αλλά και ο Παναθηναϊκός που δεν θα βγει του χρόνου ούτε στην Ευρώπη χάνοντας πέντε πολυτιμότατα εκατομμύρια ευρώ.

Όμως και άλλες ομάδες της Σούπερ Λήγκ κινδυνεύουν με υποβιβασμό γιατί έχουν οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν έχουν τακτοποιήσει. Ο χάρτης της μεγάλης κατηγορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να είναι διαφορετικός την επόμενη χρονιά και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους αλλά κυρίως για οικονομικούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα