Η κάθοδος των Βορείων και το Μεγάλο Λιμάνι

Σε μία Ελλάδα που προσπαθεί να διασωθεί από την οικονομική «μαύρη τρύπα» που απειλεί να τη ρουφήξει, σε μία Ελλάδα όπου η ανάπτυξη και οι επενδυτές είναι το ζητούμενο, στο ποδόσφαιρο η αρχή έχει γίνει. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει συνέχεια.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης είναι δύο δυνατοί επιχειρηματίες
ο καθένας στον τομέα του που ρίχνουν λεφτά στις ομάδες τους. Ο Έλληνας μεγαλοεφοπλιστής είχε μπει λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση. Kατάφερε μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια να έχει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδά της παρουσίασαν αύξηση κατά 85% σε σχέση με την περίοδο 2010-11, φτάνοντας τα 69 εκατομμύρια ενώ έχει ξοφλήσει τα δάνεια προς τις τράπεζες.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο Ολυμπιακός σβήνει τα χρέη, επιστρέφει στην κερδοφορία και βάζει λεφτά στις Ακαδημίες που είναι το μέλλον ενώ κάνει μεταγραφές τα Ελληνόπουλα που έχουν ποδοσφαιρικό ταλέντο.Ο Ολυμπιακός είναι πιο εύρωστος από ποτέ και μπαίνει στο γκρουπ των ομάδων που δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό και μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις του financial fair play.
Keywords
Τυχαία Θέματα