Ανάγκη για αλλαγή πορείας

Κρίσιμο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, με πολύ δυνατές όψεις να σχηματίζονται. Κορυφώνεται για δεύτερη φορά το ισχυρότατο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, (η πρώτη ήταν τον Ιούνιο) που είναι η όψη της κρίσης, εκείνη που προκαλεί ιδιαίτερη ταραχή ατομικά και συλλογικά, ενώ καταστρέφει σταδιακά παλιές, σαθρές δομές.

Την ταραχή την προκαλεί ο αεικίνητος, νευρικός και «ηλεκτρικός» πλανήτης Ουρανός, που είναι ενάντια σε κάθε αδράνεια. Η διέλευσή του απ’ τον Κριό μάς καλεί να αλλάξουμε κατεύθυνση, να μπούμε σε πιο αληθινά μονοπάτια. Οι πλανήτες μόνο στο πιο αληθινό και αυθεντικό μάς κατευθύνουν,
ενώ οι κρίσεις που προκαλούν απλά καταστρέφουν την πλάνη.

Έτσι αυτή τη περίοδο όλοι μας σε ένα επίπεδο βιώνουμε δυνατά σοκ, ώστε απ’ τη μία να ξεφύγουμε απ’ την αδράνεια, και απ’ την άλλη να ενεργοποιηθεί νέο δυναμικό που θα μας ωθήσει να κάνουμε καινούργια πράγματα και να ανανεώσουμε τη ζωή μας.

Απ’ την άλλη ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω συνεχίζει την σταδιακή διάλυση των σαθρών κοινωνικών δομών και κατεστημένων, ώστε να φέρει νέα ζωή και να οργανώσει εκ νέου τις κοινωνίες μας σε πιο υγιή βάση – είναι ο πλανήτης του θανάτου αλλά και της αναγέννησης.

Η όψη αυτή αφορά άμεσα την Ελλάδα, καθώς βάλλει το ωροσκόπιό της, και μάλιστα αυτή τη φορά, δηλαδή μέσα στο Σεπτέμβριο, το χτύπημα που δίνει στο ωροσκόπιό της είναι ακριβείας, και καθοριστικό.

Τίποτα δεν είναι χαμένο ή κερδισμένο, οι πλανήτες δεν εξαναγκάζουν αλλά δείχνουν απλά τις περιόδους κρίσης ή εύνοιας και εναπόκειται στον άνθρωπο ή στο λαό να κάνει ορθή χρήση των ενεργειών αυτών και να περάσει απ’ την κρίση στην αναγέννησης της ζωής. Ας ελπίσουμε ότι όλοι θα πάρουμε πλέον μια δημιουργική, θετική κατεύθυνση στη ζωή μας.

[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα