Ζοζέ Μουρίνιο: Ο «βασιλιάς» της Μαδρίτης! (photos+videos)

Ο Ζοζέ Μουρίνιο υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης, όντας πλέον ο «Μίδας» του σύγχρονου ποδοσφαίρου και το Onsports σάς θυμίζει τα κατορθώματα του «Special One» από την Σετούμπαλ μέχρι σήμερα.

Ο 49χρονος τεχνικός δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα κάποιας ομάδας. Ο πατέρας του, Χοσέ Μάριο Μουρίνιο, ήταν ποδοσφαιριστής και ο Ζοζέ, τον παρακολουθούσε ανελλιπώς, ενώ όταν έγινε προπονητής, κοιτούσε τις τακτικές που ακολουθούσε ο γηραιότερος Μουρίνιο!

Ο Ζοζέ, αποφάσισε πως θέλει να γίνει προπονητής

και ακολούθησε σπουδές πάνω στην φυσική αγωγή για πέντε χρόνια, ενώ πήρε και μαθήματα πάνω στην… ψυχολογία, κάτι το οποίο φαίνεται άλλωστε!

Στην αρχή ο Μουρίνιο είχε ρόλο βοηθού δίπλα στον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς ο Άγγλος τεχνικός αναζητούσε ένα Πορτογάλο ο οποίος θα μπορούσε να μιλάει τα αγγλικά άψογα.

Ο Ρόμπσον… ερωτεύτηκε τον Μουρίνιο και τις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο και όπου πήγε πήρε μαζί τον «Special One». Πόρτο και Μπαρτσελόνα ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Ρόμπσον και ο Μουρίνιο ήταν μαζί του!

Μάλιστα, στην Βαρκελώνη ήτα ιδιαίτερα αγαπητός, κάτι το οποίο άλλαξε… άρδην πρόσφατα!

Πρώτη φορά προπονητής στην Μπενφίκα

Το 2000, η διοίκηση της Μπενφίκα, αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο η θητεία του στους «Αετούς» δεν κράτησε παρά μόνο 3 μήνες και 9 παιχνίδια. Αιτία της αποχώρησης του Μουρίνιο, ήταν η εκλογή του Βιλαρίνιο στην προεδρία και κάπως έτσι αποχώρησε.

Η Λεϊρία ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του το 2001, και την επόμενη χρονιά κατάφερε να την οδηγήσει στην 5η θέση, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τους «Δράκους» της Πόρτο…

Στη… φωλιά των «Δράκων»!

Τον Ιανουάριο του 2002, ο Μουρίνιο αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Πόρτο και καταφέρνει να την οδηγήσει στην 3η θέση, ωστόσο αμέσως ο Πορτογάλος ήξερε την συνταγή για την κορυφή…

Νούνο Βαλέντε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ντέκο, Πάουλο Φερέιρα, Μανίς, Ντερλέι και Ποστίγκα βρήκαν χώρο στην νέα ομάδα του Μουρίνιο, η οποία το 2003 κατάφερε να φτάσει στο πρωτάθλημα με 86 βαθμούς, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ μέχρι και σήμερα, στο Κύπελλο αλλά και στο UEFA!

Το καλύτερο όμως, οι «δράκοι» του Μουρίνιο, το φύλαγαν για την επόμενη χρονιά…

Νέο πρωτάθλημα, νέο Κύπελλο και… Champions League απέναντι στην Μονακό του Άκη Ζήκου τον Μαΐο του 2004, με την Πόρτο να παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι επιτυχίες δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Τσέλσι και τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς…

Όταν ο «Μου»… ανέστησε τους «μπλε»!

Τον Ιούνιο του 2004, ο Μουρίνιο αναλαμβάνει την Τσέλσι με ετήσιες αποδοχές 4,2 εκατομμυρίων λιρών, κάτι το οποίο τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο τεχνικό στον κόσμο.

Ο Μουρίνιο πήρε μαζί του όλο το stuff της Πόρτο ενώ με τα χρήματα του Αμπράμοβιτς, ο Πορτογάλος δημιούργησε μια πανίσχυρη ομάδα. Έτσι, η Τσέλσι κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ αλλά και στο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, κάτι το οποίο σκόρπισε… χαρά στους φίλους

Keywords
Τυχαία Θέματα