Ζούρος: «Και το Διαμαντίδη»

Την επιθυμία του να έχει στη διάθεσή του στο προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας και το Δημήτρη Διαμαντίδη εξέφρασε ο Ηλίας Ζούρος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στην τηλεόραση της Nova, παραδέχθηκε πως θα ήταν το ιδανικό φινάλε για τον 31χρονο γκαρντ του Παναθηναϊκού να κλείσει την καριέρα του στην Εθνική Ελλάδας

στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εφόσον βέβαια η χώρα μας εξασφαλίσει την πρόκρισή της: «Θα ήταν πολύ ωραίο να έκλεινε την καριέρα του με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, τον σέβομαι απεριόριστα και σέβομαι την απόφασή του, αλλά τελειώνοντας η σεζόν θα μπορούσαμε να έχουμε και το Δημήτρη και, μαζί με όλους τους άλλους παίκτες, να κάνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο για να φτάσουμε στο Λονδίνο».

Αναφορικά με τους παίκτες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι. Σημασία έχει όλα τα παιδιά να έχουν την υγεία τους. Σύντομα θα κάνω κάποιες περιοδείες για να συναντήσω και να μιλήσω από κοντά με τους παίκτες. Πριν από το Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, όπως με τους τραυματισμούς του Σπανούλη και του Περπέρογλου, αλλά και την αποχώρηση του Σχορτσιανίτη. Πιστεύω πως θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παίκτες από ό,τι αυτό το καλοκαίρι, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές αλλαγές, γιατί η ομάδα έχει βρει ένα ρυθμό. Η ομάδα μας έχει μαχητές και παίκτες με πολύ υψηλό IQ. Μην ξεχνάμε πως φτάσαμε μία ανάσα από το να αποκλείσουμε τη Γαλλία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι σε καλό δρόμο κι έχουμε παίκτες που έρχονται από πίσω και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Κλείνοντας, παραδέχθηκε πως η αποστολή της Εθνικής στη Βενεζουέλα κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι: «Δεν θα έχουμε εύκολη αποστολή και δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Συμμετέχουν 12 ομάδες και υπάρχουν μόνο τρία «εισιτήρια». Αν είμαστε σοβαροί, πιστεύω πως θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και μπορούμε να το πετύχουμε. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα