Υπέρ της αλλαγής υπηκοότητας ο Ρογκ

Υπέρ της αλλαγής υπηκοότητας των αθλητών, εφόσον αυτές γίνονται για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους και όχι για οικονομικούς, τάχθηκε ο Ζακ Ρογκ.


Το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, που δεν… πολυχώνεψαν την ενσωμάτωση στην Εθνική ομάδα στίβου των Γιαμίλε Αλντάμα και Τίφανι Πόρτερ, αποκαλώντας τους μάλιστα «πλαστικούς Βρετανούς».

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο από πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όταν Βρετανός δημοσιογράφος απαίτησε από την γεννημένη στις ΗΠΑ Πόρτερ να…

τραγουδήσει την πρώτη στροφή του εθνικού ύμνου της χώρας (δείτε το βίντεο παρακάτω). Όταν εκείνη του απάντησε ότι δε φημίζεται για τις φωνητικές της ικανότητες, ο ίδιος ζήτησε να τους απαγγείλει, με την Πόρτερ να λήγει το θέμα λέγοντας «Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο».

«Έχουμε αθλητές που για απόλυτα θεμιτούς λόγους θέλουν να αλλάξουν υπηκοότητα, γιατί παντρεύονται, πιάνουν μια νέα δουλειά, ένα νέο επάγγελμα, εξαιτίας σπουδών, ο κάθε ένας για κάποιο λόγο που αποκαλούμε ως νόμιμο. Μετά έχουμε μία κατάσταση που δημιουργείται με αθλητές που τους στηρίζουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, αλλά στη συνέχεια μετακομίζουν σε άλλο κράτος για να αποκομίσουν μεγαλύτερα οικονομικά κέρδη.

Νομικά δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας αρέσει», είπε ο Ζακ Ρογκ και πρόσθεσε, σχολιάζοντας την περίπτωση της Τίφανι Πόρτερ: «Πιστεύω ότι ο αθλητής που έχει μητέρα ή πατέρα με τη βρετανική υπηκοότητα, έχει ένα καλό λόγο να αλλάξει υπηκοότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα