Ξανθόπουλος: «Να πάμε σε 5ο παιχνίδι με Ολυμπιακό»

Ο πλέι μέικερ του Πανιωνίου, Βασίλης Ξανθόπουλος, μίλησε για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε και το ενδιαφέρον της Εφές Πίλσεν για την απόκτηση του.

«Για άλλη μια φορά έχουμε τραυματίες. Η απουσία του Στίβενσον είναι πιο σοβαρή. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός αθλητής και του εύχομαι καλή ανάρρωση. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό

είναι πρόκληση για εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς είναι νεαροί. Είναι πολύ μικροί σε ηλικία, αλλά δεν έχουν παίξει σε play offs. Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει καλά. Παίζουμε με μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ και είμαστε το αουτσάιντερ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 FM ο διεθνής άσος.

Σχετικά με το αν μπορεί ο Πανιώνιος να κάνει τη «ζημιά», όπως και ο Κολοσσός στον Παναθηναϊκό: «Θέλουμε να παίξουμε πέντε παιχνίδια. Μπορούμε και εμείς και ο Κολοσσός να πάρουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός πραγμάτων. Να μην παίξει καλά ο αντίπαλος και να παίξουμε εμείς καλά. Πήγαμε να κλέψουμε τα παιχνίδια και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό, αλλά μπορούμε. Ελπίζουμε να κερδίσουμε για να έχουμε κόσμο στο επόμενο παιχνίδι».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, σχολίασε και το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν στον Πανιώνιο: «Είμαστε ομάδα φέτος. Σίγουρα είμαστε μια υγιής ομάδα. Είναι το πιο σημαντικό αυτό. Έχω ζήσει τον Πανιώνιο να βγαίνει 3ος, με τον Λιανό πρόεδρο, και άλλη μια όπου βγήκε Euroleague, όπου ήταν κοντά ο πρόεδρος. Οπότε για μένα δεν είναι τόσο παράξενο όλο αυτό. Σίγουρα το προπονητικό τιμ έχει κάνει φοβερή δουλειά και η ομάδα είναι υγιής σε όλα τα επίπεδα».

Για τον Ολυμπιακό: «Μετά τα Χριστούγεννα, με τις προσθήκες τον Λο και Ντόρσεϊ έχει αλλάξει πολύ. Έχει τον Σπανούλη, ο οποίος είναι ηγέτης, ενώ και οι νεαροί κάνουν φανταστική δουλειά. Ο Ίβκοβιτς έχει δώσει ρόλους σε όλους. Η άμυνα του είναι πάρα πολύ καλή. Από εκεί ξεκινάει. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αν κρατηθεί ο κορμός, θα πάει καλύτερα τη νέα σεζόν».

Ο διεθνής πλέι μέικερ, σχολίασε και την συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Euroleague: «Αουτσάιντερ σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν. Ίσως και ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο να προσεγγίσουν τους παίκτες και να τους φτιάξουν την ψυχολογία. Ο Ίβκοβιτς είναι πολύ καλός σε αυτό το τομέα. Η εξέδρα των δυο ομάδων θα δώσει μεγαλύτερο κίνητρο. Το θέμα είναι ποιος θα το θέλει περισσότερο. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, όπως ένα ριμπάουντ».

Σχετικά με την δική του απόδοση την φετινή σεζόν: «Είμαι καλά με την ομάδα και με τους συμπαίκτες μου. Έτυχε σε 2-3 παιχνίδια να βάλω πολλούς πόντους. Εμένα μου αρέσει να κερδίζει η ομάδα και να κάνω ευτυχισμένους τους συμπαίκτες μου».

Τέλος, ο Βασίλης Ξανθόπουλός, τόνισε κολακευμένος από το ενδιαφέρον της Εφές Πίλσεν για την απόκτηση του: «Η αλήθεια είναι πως με τον Ζούρο έχω πολύ καλές σχέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα