Βολονάκης: «Υπάρχουν παίκτες από την Κ20 για τον ΟΦΗ»

Στη φετινή ομάδα Νέων του ΟΦΗ κάτω των 20 ετών και τα ταλέντα που υπάρχουν σ’ αυτήν αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βολονάκης.

«Δεν είχαμε πολλές επιλογές τον περασμένο Αύγουστο όταν κλήθηκα ν' αναλάβω τους Νέους Κ20 του ΟΦΗ. Η προσοχή μας στράφηκε στο πως θα αξιοποιούσαμε τους παίκτες που έχει η ομάδα. Κι αυτό σήμερα είναι γεγονός», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ο προπονητής των Κ20

Δημήτρης Βολονάκης, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχουν μικροί που μπορούν να κάνουν το βήμα για τη μεγάλη ομάδα.

-Σε ποιο βαθμό έχει πετύχει η προσπάθεια που έγινε στους Νέους Κ20 του ΟΦΗ φέτος;

«Είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί έπρεπε να στηθεί η ομάδα από την αρχή. Τον περασμένο Αύγουστο όταν μου ανατέθηκε η ευθύνη της ομάδας Νέων, δεν είχαμε πολλά περιθώρια επιλογών. Στο ρόστερ υπήρχαν 12 παίκτες. Μεταγραφές ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Γνώριζα τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν γιατί συγχρόνως έπρεπε ν' αντιμετωπίσουμε ομάδες που ήταν πολύ καλύτερες από τη δική μας, γιατί δουλεύουν με τους ίδιους παίκτες αρκετά χρόνια. Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι δεν υπήρχε ο χρόνος να φτιάξουμε αυτό που απαιτεί ο κόσμος, καλή ομάδα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καλές ομάδες δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται χρόνος. Και σε μια αγωνιστική περίοδο 9 μηνών αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό όμως που μπορούσαμε να κάνουμε και έχει γίνει, είναι μέσα από τη δουλειά να βελτιώσουμε τους παίκτες που έχει η ομάδα μας. Σήμερα αυτό είναι γεγονός γιατί ΟΛΑ τα παιδιά έδειξαν μεγάλη συνέπεια και μεγάλη διάθεση στην εκτέλεση του προπονητικού προγράμματος».

-Σήμερα αυτό που έχει σημασία και ενδιαφέρει τους φίλους του ΟΦΗ είναι εάν μέσα από τη δουλειά που έχει γίνει υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ενταχθούν στη ΠΑΕ…

«Εμείς έχουμε καταθέσει την άποψή μας στην διοίκηση. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ενταχθούν στη ΠΑΕ από το γκρουπ των Κ20. Είναι κατανοητό ότι οι παίκτες αυτοί χρειάζονται δουλειά. Όμως σήμερα έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν στην ΠΑΕ. Φυσικά το θέμα της ΠΑΕ δεν είναι δική μου ευθύνη. Η ευθύνη ανήκει στη διοίκηση και στον προπονητή της ομάδας που αξιολογούν το έμψυχο δυναμικό που έχουν στα χέρια τους. Όμως έχω την άποψη ότι παίκτες που ανήκουν στον ΟΦΗ (Κ20) μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν στην μεγάλη ομάδα».

-Πως είδατε την όλη οργάνωση του πρωταθλήματος Νέων Κ20;

«Γενικά είναι πολύ καλή. Το σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι μέσα από το πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ότι υπάρχουν αξιόλογα ταλέντα. Απλά οι διοικήσεις των ομάδων που ανήκουν θα πρέπει να έχουν υπομονή και να δείξουν εμπιστοσύνη στους παίκτες αυτούς. Νομίζω ότι σε αρκετές ομάδες, παίκτες από τους Κ20 έχουν ήδη ενταχθεί στις ΠΑΕ, έχουν πάρει ευκαιρίες κι έχουν αγωνιστεί. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να παγιωθεί από τους διοικούντες των ΠΑΕ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα